25 Kasım 2020 Çarşamba

AB: Türkiye ile ilişkiler ‘kritik bir anda’

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile ilişkilerin “kritik bir anda” olduğunu söyledi. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Türkiye’nin bu kez AB’yi aldatamayacağını belirtti.

BOLD – Doğu Akdeniz’deki faaliyetler ve Kıbrıs’ta çözüm görüşmeleri konusunu değerlendiren AB Dış Politika Temsilcisi Borrell, “Kesinlikle Türkiye ile ilişkimizin kritik bir anındayız, ama emin olabilirsiniz ki Avrupa Birliği, (Güney) Kıbrıs’ın yanındadır. Yunanistan, Birleşmiş Milletler himayesi altında Kıbrıs’ın çözüm görüşmelerinin hızla yeniden başlamasını desteklemektedir.” diye konuştu.

AB LİDERLERİ 10 ARALIK’TA TOPLANIYOR

Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle AB Konseyi’nin Türkiye ile ilgili “önemli kararlar almak zorunda olacağını” söyleyen Borrell, “Türkiye ile uzlaşmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Brüksel’de 10 Aralık’ta toplanacak Avrupalı liderlerin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri konusunda, aralarında ‘yaptırımın’ da olabileceği ifade edilen kararlar alması bekleniyor.

“TÜRKİYE, BU KEZ AB’Yİ ALDATAMAYACAK”

Brüksel’de 10-11 Aralık tarihlerinde yapılacak AB Konseyi toplantısı öncesi Türkiye’ye ‘politikalarını değiştirmesi’ çağrısında bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “AB’nin saf olmadığını ve Ankara’nın bu sefer Brüksel’i aldatamayacağını” söyledi.

AB’nin Ankara’nın davranışlarının farkında olduğunu belirten Dendias, Türkiye’ye şu ana sunulan fırsatların karşılığının alınamadığını dile getirdi.

Yunanistan’ın her zaman samimi diyalogdan yana olduğunu savunan Dendias, “AB ise yaptırımlar konusunda her zaman ‘erteleyici’ bir tavır takınırken Ankara’nın bir dizi pozitif politikalar ve eylemlere yönelmesini ve yasa dışı aktivitelerine son vermesini istedi” dedi.

Yunan Dışişleri Bakanı ayrıca Ankara’nın son günlerdeki eylemlerinin Avrupa Konseyi toplantısı öncesi olası pozitif bir diyaloğa imkan bırakmadığını belirtti.

IRINI Komuta Merkezinden baskın hakkında ‘İyi niyetli çaba’ açıklaması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder