25 Kasım 2020 Çarşamba

Soylu’ya kadın cinayeti kupürü tepkisi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, platformun açıkladığı kadın cinayetleri verilerine ilişkin ifadelerine tepki gösterdi. Platform Temsilcisi Melek Önder, “O gazete kupürü dedikleri öldürülen her bir kadının hayatıdır” dedi.

BOLD – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, platformun açıkladığı kadın cinayetleri verilerine ilişkin kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Soylu, kadın cinayetleriyle ilgili platformun açıkladığı rakamlarla ilgili “Bize itimat etmeyen, gazete kupürlerinden bunları toplayan bir anlayış söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.

Platform Temsilcisi Melek Önder, Soylu’nun sözlerine, “O gazete kupürü dedikleri öldürülen her bir kadının hayatıdır. Bizler de bu manşetler olmasın, bir arkadaşımız daha öldürülmesin diye mücadele veriyoruz” cevabı verdi.

Soylu’nun kadın cinayetleriyle ilgili, “Erkeklere sesleniyorum, kendinize gelin. Ayıptır” sözlerini de eleştiren Önder, şunları söyledi: “Bu sadece ayıp değildir, suçtur. O koltuklarda oturanlar da almadıkları önlemlerle cinayetlerden sorumludur. Kadınlar her gün öldürüldüğü için o haberlere manşet oluyor. Her gün şüpheliler serbest bırakılıyor. Cezanın, ancak sosyal medyadan tepki gelince geldiğini biliyoruz. Cezasızlık arttı. Yapılması gereken etkin soruşturma. Bizler İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı kanunun her bir maddesi uygulanana kadar mücadele edeceğiz.”

7 yaşındaki çocuğu istismar edip öldüren katile 35 yıl hapis cezası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder