28 Kasım 2020 Cumartesi

Berat Albayrak’ın istifasıyla ilgili anket: Yüzde 90 başarısız buldu

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası yapılan anket sonucunu paylaştı. Araştırmada “Berat Albayrak’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna vatandaşların yüzde 90,2’si “Başarısız bir bakandı, istifasına sevindim” diye görüş bildirdi.

BOLD – Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden Berat Albayrak’la ilgili yaptığı anketin sonucunu paylaştı.

“Berat Albayrak’ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 9,8’i “Başarılı bir bakandı istifasına üzüldüm” cevabı verdi. Yüzde 90,2 ise “Başarısız bir bakandı, istifasına sevindim” dedi.

Ankete katılanların yüzde 72’si Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadan öğrendiğini söylerken, yüzde 12,1 televizyon, radyo ve gazeteden, yüzde 15,8 ise eş, dost ve tanıdıklarından öğrendiğini söyledi.

AKP VE MHP SEÇMENİ ‘EKONOMİK KRİZ VAR’ DEDİ

Ankette “Türkiye’nin bir ekonomik kriz içinde olduğunu düşüyor musunuz?” sorusuna AKP seçmeninin yüzde 24,9′ u “evet, ekonomik kriz var” derken MHP’de bu oran yüzde 57,2 olarak kaydedildi. AKP’ seçmeninin yüzde 36,8’i az da olsa kriz var, yüzde 38,3’ü ‘hayır, hiç yok” cevabı verdi. MHP seçmeninin yüzde 13,1’i az da olsa var, yüzde 29,7’si ‘hayır, hiç yok” görüşü verdi.

ERKEN SEÇİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 39.1

Ankette vatandaşlara erken seçim isteyip istemedikleri de soruldu. Erken seçim olmasını isteyenler yüzde 39,1, erken seçime karşı çıkanların oranı ise yüzde 48,5 olarak kaydedildi. Erken seçim için “kararsızım” diyenlerin oranı ise 12,4 oldu.

Yargıda reform ancak HSK’nın yapısının değiştirilmesiyle olur

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder