25 Kasım 2020 Çarşamba

Korona tedavisinde yataklar açık artırmaya çıktı: Parayı bastıran tedavi oluyor

Türkiye’de artan korona vakaları sonrasında hastanelerdeki tüm yataklar doldu. Hastalar, yatarak tedavi olabilmek için sıra bekliyor. Bu durumu fırsata çeviren bazı özel hastaneler ise yatakları açık artırmaya çıkardı. Parayı bastıranın yatarak tedavi olabiliyor. 

BOLD – Vakaların arttığı İstanbul’da özel hastanelerde yatak bulmak zorlaştı. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen özel hastaneler ek ücret almaya başlarken, yatışlardan alınan ek bedel ile ilgili şikayetler de artıyor.

TABİP ODASI DA EK ÜCRETİ DOĞRULADI

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’in haberine göre Türkiye’de koronavirüs pandemisinde hem yeni hasta sayısında hem de vefat sayısında rekor kırılırken, vaka sayısının patladığı İstanbul’da bazı özel hastanelerin koronalı hasta yatışı için ek para istediği iddia ediliyor. İstanbul Tabip Odası, özel hastanelerde son dönemde Kovid-19 hastalarından yatışlarda katılım payı adı altında ek ücret alındığını doğrularken, bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini açıkladı.

BOŞ YATAK YOK, HASTANELER HASTA SEÇİYOR

İstanbul’da özel hastanelerde toplam 13 bin 288 yatak bulunurken, koronavirüs hastaları için yoğun bakımda yer bulmak iyice zorlaştı. Özel Hastaneler Birliği konu ile ilgili sorulara yanıt vermezken, birçok özel hastane ise kapasitelerinin tamamen dolduğunu açıkladı. Gelinen noktada bazı hastaneler de yoğun bakım yatakları dolduğu için sadece yatış için bile 60 yaş üstü kovidli hasta kabul edemediklerini açıkladı.

EK ÜCRET 20 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Yoğun bakımlarda yatak kalmadığı için bazı özel hastanelerin acil servisleri dahi yatak bekleyen koronavirüslü hastalarla dolmuş durumda. Yeni Kovid-19 vakalarının yüzde 40’ının bulunduğu İstanbul’da bazı ikinci kategori özel hastanelerin hasta yatışı için ek bedel talep ettiği, burada 15 ila 20 bin TL’lik bir piyasanın oluştuğu iddia ediliyor.

KHK zulmüne böyle direniyorlar: İşte İzmir’in ‘Badanacı Ablalar’ı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder