26 Kasım 2020 Perşembe

Süleyman Soylu’dan Osman Şiban ve Servet Turgut itirafı

Van’da helikopterden atıldıkları ortaya çıkan ancak bu durum resmi mercilerce yalanlanan Osman Şiban ve Servet Turgut’a ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk kez konuştu. Soylu, ikilinin helikoptere bindiklerini kabul etti.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldığı öne sürülen Osman Şiban ve Servet Turgut hakkında, “Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamızda ne varsa bunun sonucunu ortaya koyarız” dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE GÜNDEME GELDİ

İçişleri Bakanlığı bütçesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görüşmelerinde bulunduğu komisyon toplantısında Van’da helikopterden atıldıkları kaydedilen Osman Şiban ve Servet Turgut’la ilgili açıklamalarda bulundu. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ise Van’da askerlerce gözaltına alındıktan sonra ağır yaralı halde hastanede bulunan Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut’a ilişkin iddiaları Soylu’ya sordu.

HELİKOPTERE BİNDİRİLDİKLERİNİ KABUL ETTİ

Bakan Soylu, Osman Şiban ve Servet Turgut ile ilgili açıklamalara karşılık verdi. Bu konuda kendi adına ilk kez açıklama yaptığını söyleyen Soylu, Van’da operasyon başlattıklarını söyleyerek, Şiban ve Turgut’un “milis” olduğu ifadesini kullandı. O gün yapılan operasyonda 3 askerin hayatını kaybettiğini belirten Soylu, “Servet Turgut, olayın olduğu yerde. Bir kovalamaca oluyor, ardından ‘Ben değilim, bu adamlara ev sahipliği yapan Osman Şiban’dır’ diyor. İlk, Osman Şiban’ı o veriyor, ev de Osman Şiban’ın evi. Sonra Osman Şiban’ı alıyorlar ve oradan sonra da helikoptere bindiriyorlar” dedi.

HELİKOPTERDEN ATILMA İDDİASI AKILLARA ZİYAN

Helikopterden atılmanın akıllara ziyan olduğunu savunan Soylu, “Helikopterin yukarıdan şeyinin açılıp aşağıya atılması gibi bir şeyin akla ziyan olduğunu sorduklarında ben söyledim. Şimdi, neticede bindiler geldiler ve bundan sonrası, eğer bir şey olmuşsa, ne olmuşsa… Yani hem idari soruşturmamız hem de adli soruşturmamız, hem savcılık hem mülkiye teftiş, burada ne varsa biz bunun sonucunu ortaya koyarız ama bilesiniz ki yani komutanları bir terörist tarafından şehit edilmiş” dedi. Neden geç açıklama yaptığı ile ilgili soruya Soylu, hasta olmasını gerekçe gösterdi.

Rus uzmanlardan korona aşısı uyarısı: Garanti yok, her yıl vurulmalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder