25 Kasım 2020 Çarşamba

Dünya kapanıyor Türkiye ise sadece denetim yapıyor

Türkiye son açıklanan verilerle salgında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Birçok ülke bir ayı bulan kapanmaya giderken Türkiye ise sadece denetimleri artırıyor. Ülke genelinde 4 gün boyunca yoğunlaştırılmış denetim yapılacak.     

BOLD – İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere “Kovid-19 Denetimleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre ülke genelinde 4 gün boyunca başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacak.

HER PAZARA BİR YÖNETİCİ

Denetimlerde toplu ulaşım araçları tek tek durdurulacak, HES kodu uygulaması, maske takma zorunluluğu ile hijyen/temizlik tedbirlerine bakılacak. Yerel yönetimler tarafından her bir pazar yeri için yönetici belirlenecek, bu yöneticiler valilik ve kaymakamlıklara bildirilecek. Pazar yeri yöneticisi Kovid-19 salgını kapsamında pazar yerlerinde alınması gereken tedbirlerden ve belirlenen kurallara uyulmasından sorumlu olacak.

DENETİMLERİN SALGINLA MÜCADELEYE ÖNEMLİ KATKILARI VAR

Genelgede koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede, başarı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Genelgede bugüne kadar vali/kaymakamların koordinasyonunda kamuoyunda görünürlüğü yüksek denetimlerim salgınla mücadeleye önemli katkıları olduğu ifade edildi.

Korona tedavisinde yataklar açık artırmaya çıktı: Parayı bastıran tedavi oluyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder