24 Kasım 2020 Salı

“Kendi koltuğunu kurtarmayı reform diye pazarlamayı bırak”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın reform açıklamalarını eleştirdi. “Milletin derdi tencereyi kaynatmak, senin derdin Saray’da sefa sürmek. Kendi koltuğunu kurtarmayı, bu millete reform diye pazarlamayı artık bırak Sayın Erdoğan!” dedi.

BOLD – Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çeken Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 14 günlük karantina çağrısı yaptı.

AKP hükumetini dolar ve faiz üzerinden eleştiren Akşener, “Sayın Erdoğan’ın Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve damat inadı bize 135 milyar liraya mal oldu. Şimdi de durumu reform vaatleriyle idare etmeye çalışıyorlar. Ne sende, bahsettiğin reformları yapacak, siyasi irade var, Ne ekibinde, bu reformları hayata geçirecek, nitelik var” ifadelerini kullandı.

Akşener, şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANLIĞI VE DAMAT İNADI 135 MİLYAR LİRAYA MAL OLDU

“Gelin şu, “faiz sebeptir, enflasyon sonuç” saçmalığını terk edin. Yanlış teşhis, yanlış tedavi demektir. Yani, Sayın Erdoğan’ın Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve damat inadı bize 135 milyar liraya mal oldu. Yani, pandemiyle mücadele için, bütçeden millete yapılan doğrudan yardımların 13 buçuk katı, ağaların dillerinden düşürmedikleri faiz lobisine fazladan ödendi. Çelişkiye bakar mısınız?… Bir yandan iki lafın birinde, faiz lobisinden şikayet ediyorlar, diğer yandan faiz lobisine en çok parayı kendileri kazandırıyorlar. Türk Ekonomisi, bu iktidar yüzünden, her yıl yurt dışına 15 milyar dolar faiz ödüyor.

KAYINPEDER KONUŞUYOR DOLAR YÜKSELİYOR

Yine son iki yılda, bu ucube sistem ve beceriksiz yöneticiler yüzünden, Türkiye’nin uluslararası rezervleri, 70 milyar dolar eridi. Net rezervlerimiz, eksi 40 milyar dolar oldu. Yani cep delik, cepken delik…2017 yılı sonunda, kamu açığımız 56,2 milyar liraydı.2020 yılı sonunda, bunun 297 milyar liraya ulaşacağını, bizzat hükümetin kendisi söylüyor. Bütçe açığını, üç yıl içinde 5,3 kat artırmak, sadece beceriksiz yöneticilerle açıklanabilecek iş değil. Bu bir sistem sorunu. Bu sistem Türkiye’yi, Türkiye de bu sistemi artık taşıyamıyor. Nitekim, damat gidiyor, dolar düşüyor. Kayınpeder konuşuyor, dolar yine yükseliyor. İktidarın, küçük ortaklarıyla birlikte, ülkemizi soktuğu bu kısır döngü, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz.

DURUMU REFORM VAATLERİYLE İDARE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Sayın Erdoğan’ın teorisinin tam tersine, “Enflasyon sebep, faiz sonuçtur.” diye açıkça ifade etti. Böylece Türkiye’yi deneme tahtası, Türk milletini de denek gören zihniyet iflas etti. Ama bu deneyin faturası ağır oldu, milletimizin önüne Sayın Erdoğan’ın tabiriyle acı reçete kondu. Şimdi de durumu reform vaatleriyle idare etmeye çalışıyorlar. Ama ilk günden anladık ki, çaresizlik içinde yapılan bu açıklamaların hiçbirinde samimi değiller.

REFORM DEDİN ERTESİ GÜN SUS PUS OLDUNUZ

Ne sende, bahsettiğin reformları yapacak, siyasi irade var, Ne ekibinde, bu reformları hayata geçirecek, nitelik var… “Adalette reform” dedin, ertesi gün, ana muhalefet partisinin lideri tehdit edildiğinde, sus pus oldunuz.

SENİN DERDİN SARAY’DA SEFA SÜRMEK

Milletin derdi tencereyi kaynatmak, senin derdin sarayda sefa sürmek. Kendi koltuğunu kurtarmayı, bu millete reform diye pazarlamayı artık bırak Sayın Erdoğan! durumu reform vaatleriyle idare etmeye çalışıyorlar. En büyük yapısal çözüm, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden vazgeçmektir. En büyük yapısal çözüm, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçmektir.”

Bahçeli’den Arınç’a ağır sözler: Siyaset eskisi, ahmak!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder