26 Kasım 2020 Perşembe

Tayyip Erdoğan’ın paralel ordusu: Sayıları 29 bini geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sokaklarda düdük sesi duymak istiyorum” sözleriyle alımına başlanan ve silah taşıma, olaylara müdahale etme, üst arama gibi yetkiler de verilen bekçilerin sayısı 29 bini geçti.

BOLD – İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çok sayıda tartışmalı yetkiye kavuşan bekçilerin sayısının üç yıl içerisinde 29 bine ulaştığını söyledi.

ERDOĞAN’IN TALEBİYLE OLUŞTURULDU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığının 2021 yılı Bütçe Teklifi onaylandı. Bütçe sunuşunda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sokaklarda düdük sesi duymak istiyorum” sözleriyle alımına başlanan ve silah taşıma, olaylara müdahale etme, üst arama gibi yetkiler de verilen bekçilerin sayısının 29 bine ulaştığını açıkladı.

HEDEF 30 BİNE ÇIKARMAK

Hedefin bekçi sayısını 30 bine çıkartmak olduğunu belirten Soylu, “Kolluk birimlerimizde 2016 sonundan bugüne personel sayımız yüzde 25,5 oranında artmıştır. Sayısal artışın yanı sıra yeni alımlar, emekli olanlar ve yeni açılan kadrolarla, önemli bir yenilenme yaşadık. Çarşı ve mahalle bekçiliğinde 2017’de ilk alımları yaptık, şu ana kadar 29 bin 185 bekçimiz görev başında, kalan 695 arkadaşımızın da alım süreci devam ediyor” dedi.

EL KONULAN BELEDİYE SAYISI 151

Bakan Soylu, el konulan belediyelerle ilgili de bilgi verdi. Son iki dönemde kayyum atanan belediye sayısının 151’e ulaştığını dile getiren Soylu, “151 belediye başkanından 73’ü ilk derece mahkemelerce toplam 694 yıl 998 ay 338 gün hapis cezası almış, diğerlerinin ise adli süreçleri devam etmektedir” dedi. Soylu, kayyum politikalarına dönük eleştirileri de “yol yaptık” diyerek belediyelerin faaliyetlerinden örnekler vererek cevapladı.

Trump: Seçiciler Kurulu onaylarsa Beyaz Saray’ı terk edeceğim

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder