25 Kasım 2020 Çarşamba

Beklenen oldu: Trump FBI’a yalan söyleyen eski danışmanını affetti

ABD medyasının af iddiası doğru çıktı. ABD Başkanı Trump, eski danışmanı Michael Flynn’i affettiğini açıkladı. Flynn, 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesine ilişkin soruşturmada FBI’a yalan söylediğini itiraf etmişti.

BOLD – Aldığı af kararını Twitter’dan paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, “General Michael Flynn’e tam af verildiğini açıklamak benim için büyük bir onur. Flynn ve harika ailesini tebrik ediyorum. İşte şimdi harika bir Şükran Günü geçireceğini biliyorum” diye yazdı.

TRUMP’UN ALDIĞI EN ÜST DÜZEY AF KARARI

Başkan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, 2016 seçimlerinin ardından görevde kısa süre kaldıktan sonra geçiş sürecinde Ruslarla temasları konusunda Federal Soruşturma Bürosu’na yalan söylediğinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Kısa süre önce ABD basınında Trump’ın danışmanlarına Flynn’i affetmeyi düşündüğünü söylediği haberleri yer almıştı. Trump’ın Flynn’e af vermesi, başkanlığı boyunca aldığı en üst düzey af kararı olarak kayıtlara geçti.

YALAN SÖYLEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

Emekli general Michael Flynn, 2017 yılında Trump’ın görevi devralmasından haftalar önce Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşmesine ilişkin FBI’a yalan söylediğini itiraf etmiş ve savcılıkla işbirliğine gitmişti. Flynn’ın Fethullah Gülen’e karşı Türk hükumetiyle bir komplonun parçası olduğu da belgeleriyle ortaya çıkmıştı.

KHK zulmüne böyle direniyorlar: İşte İzmir’in ‘Badanacı Ablalar’ı

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder