26 Kasım 2020 Perşembe

Rus uzmanlardan korona aşısı uyarısı: Garanti yok, her yıl vurulmalı

Rus uzmanlardan koronavirüsle ilgili çarpıcı uyarı geldi. Aşı yapılsa dahi virüsün bulaşabileceğini söyleyen uzmanlar, gripte olduğu gibi her yıl aşı vurulması gerekebileceğine dikkat çekti.

BOLD – Geçen yıl Aralık ayında Çin’de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında vaka sayısı her geçen gün artıyor. 61.3 milyon kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1.4 milyonu geçti.

AŞI OLANLAR DA ENFEKTE OLABİLİR

Salgınla ilgili aşılar bulunurken, Rusya’dan salgınla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Rospotrebnadzor Epidemiyoloji Araştırma Enstitüsü Direktör Yardımcısı Aleksandr Gorelov, aşı olmanın koronavirüse yakalanmayı önlemeyeceğini söyledi. Gorelov, “Aşı yaptıranlar enfekte olabilir, ancak hastalığın seyri farklı olur. Mutlak bir koruma yok, ancak aşılananlarda hastalık daha hafif ve komplikasyonsuz geçer” diye konuştu.

Chumakov Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nden Georgiy Ignatyev ise, koronavirüsün mevsimsel bir hastalığa dönüşebileceğini öne sürdü. Bu durumda gripte olduğu gibi her yıl aşı yapılması gerekeceğini belirten Ignatyev, “Virüsün değişim göstereceğini düşünürsek, koronavirüste de gripte olduğu gibi her yıl aşılama gerekebilir” dedi.

90’lara dönüşün bir ayağı daha tamamlandı: Bütçe’de en büyük pay ‘faiz’in

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder