26 Kasım 2020 Perşembe

“Kürt düşmanı Erdoğan” rencide edici değil

Van’da “Cumhurbaşkanı’na hareket” iddiasıyla açılan davada mahkeme, Burhan Borak ‘ı 12 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Borak’ın “Kürt düşmanı Erdoğan” paylaşımının rencide edici boyutta olmadığına karar veren Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi, cezayı 1 yıl 2 aya düşürdü.

BOLD – Van 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Burhan Borak hakkında, 2014 yılında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 7 paylaşımı gerekçe göstererek “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla her bir paylaşım için 1 yıl 9 aydan toplam 12 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Borak’ın avukatı Cihat Durmaz, söz konusu kararı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nde temyiz etti. Avukat Durmaz, müvekkilinin yaptığı paylaşımların tümünün “ifade ve düşünce özgürlüğü” kapsamında kaldığını belirterek, her bir paylaşım için ayrı ayrı ceza verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

KÜRT DÜŞMANI ERDOĞAN DEMEK SUÇ DEĞİL

Başvuru değerlendiren Erzurum Bölge Adliyesi 2’nci Ceza Dairesi, temyiz talebini kısmen kabul etti. Daire, “Kendini başbakan sanmak nasıl bir şey Ahmetçiğim” paylaşımı ve “Cumhurbaşkanı Recep, Başbakan Tayyip, Kürt düşmanı Erdoğan” ve diğer bir paylaşımda suç unsurunun oluşmadığını kaydetti. Daire, “…paylaşımlarında muhatabın onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmadığı, bu 3 paylaşımın Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun unsurlarını oluşturmadığından ayrı ayrı beraatına” karar verdi.

Daire, diğer 4 paylaşımda “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun oluştuğunu ileri sürürek, zincirleme hükümleri kapsamında Borak’ın 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Borak’ın avukatı Durmaz, istinafın verdiği kararı Yargıtay’a taşıdı.

Ankara Emniyeti’ndeki işkenceyi cezaevinden anlattı: Tecavüzden avukatlar kurtardı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder