25 Kasım 2020 Çarşamba

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu ile SDG arasında çatışma: En az 27 kişi hayatını kaybetti

Suriye’nin kuzeyinde Kürt unsurların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Türkiye’nin destek verdiği Suriye Milli Ordusu (SMO) arasındaki son dönemin en kanlı çatışmalarında en az 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

BOLD – İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmaların salı sabahı Ayn İsa kasabası yakınlarında SDG pozisyonlarına düzenlenen saldırıyla başladığını ileri sürdü.

Gözlemevi, Suriye Milli Ordusu’ndan 27 kişinin hayatını kaybettiğini SDG’den de birçok kişinin olaylarda öldüğü ve yaralandığını açıkladı.

Rusya’nın arabuluculuğu sonrası çatışmalarda hayatını kaybeden 21 Suriye Milli Ordusu mensubunun cansız bedeninin SMO yetkililerine teslim edildiği kaydedildi.

Suriye Demokratik Güçleri, çatışmaları onaylarken saldırının püskürtüldüğünü ileri sürdü. Suriye Milli Ordusu ise iki farklı cepheden SDG’nin saldırması üzerine çatışmaların başladığını bildirdi. Olaylarda sadece iki askerin yaralandığını belirten SMO yetkilileri ölen olmadığını açıkladı.

MUHALİFLERİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGELERDE PATLAMA

Bu arada SMO kontrolündeki Afrin ve El Bab’da da patlamalar yaşandığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi El Bab’daki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını ileri sürdü.

Afrin’de ise bir araca yerleştirilen bombanın patlaması nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Türkiye, Suriye’deki Kürt savaşçıların, terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’ya bağlı olduğunu ileri sürüyor. PKK, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından da bir terör örgütü olarak kabul ediliyor. Fakat SDG’yi Ankara dışında terör örgütü olarak gören ülke bulunmuyor.

Amerika tarafından desteklenen SDG, IŞİD’in bölgeden temizlenmesinde önemli bir rol oynamıştı. IŞİD geçen yılın mart ayında Suriye’nin kuzeyindeki son toprağını da kaybederek bölgeden çekilmişti.

AB: Türkiye ile ilişkiler ‘kritik bir anda’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder