28 Kasım 2020 Cumartesi

Akşener: İktidar seçime gitmek mecburiyetinde kalacak 2023’e götüremez

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye’yi taşıyamadığını belirterek, “Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. Bugünkü sistemle 2023’e götüremez” dedi.

BOLD – Meral Akşener, parti çalışmaları kapsamında gittiği Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyareti sırasında erken seçim tartışmasıyla ilgili konuştu.

Akşener şunları söyledi:

BUGÜNKÜ SİSTEMLE 2023’E GÖTÜREMEZ

“Şimdi anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Çünkü Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek, onların yaptığı konuşmaların üzerine 3 gün sonra Sayın Erdoğan’ın rencide olması enteresan bir durum. Böyle bir durumda iktidar partisi bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistemde Türkiye’yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023’e götüremez, bugünkü sistemle.

DEMOKRASİNİN ÖZELLİĞİ SEÇİMDİR

Gitmeyi ister mi? İstemeyebilir. Ama İyileştirilmiş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçme konusunda bir adım söz konusu değilse, o zaman da muhalefet partileri olarak ‘Bunu taşıyamıyor Türkiye, bu yanlış bir sistem oldu. Bu sistemle Türkiye nefes alır’ diyoruz. İhmal edilen bir de seçmen var. Muhalefet erken seçim ister ama sayı yetmiyor. Paraya ihtiyacı var Türkiye’nin yatırım gelmiyor bu sistemle de gelmez. Onun için seçimle çıkılır. Demokrasinin özelliği seçimdir, seçmenin iradesidir.”

AKP’li vekilin araba gafının faturası tutanak memuruna kesildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder