26 Kasım 2020 Perşembe

Gerçek Kovid-19 verileri, daha fazla aşı alabilmek için mi açıklandı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüste gerçek verileri ilk kez açıklaması, “Daha fazla aşı alabilmek için mi gerçek rakamlar açıklandı?” tartışmasına sebep oldu. İddialara göre Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yüksek vakalara sahip ülkelere aşı önceliği tanınacağına dair açıklaması sebebiyle bakanlık gerçek rakamları açıkladı.

BOLD – Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ilk kez gerçek Kovid-19 hastası sayısını açıkladı. Tüm eleştirilere rağmen daha önce test sonucu pozitif olmasına karşın semptom göstermeyen hastaları açıklamayan bakanlık, artık bu hastaları da verilere dahil etme kararı aldı. 25 Kasım tarihinde vaka sayısı 28 bin 351 kişi olarak açıklandı.

GERÇEK RAKAMLAR NEDEN ŞİMDİ AÇIKLANDI?

Sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada gerçek verilerin neden şimdi açıklandığı tartışıldı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu ise çok tartışılacak bir iddiayı dile getirdi. Doktor Kutlu, Türkiye’nin üretilen aşıdan daha fazla alabilmek için gerçek rakamları açıkladığını ileri sürdü.

AÇIKLAMANIN PERDE ARKASINDA AŞI MI VAR?

Profesör Kutlu sosyal medya paylaşımında “Bütün yaz Covid-19’dan kavrulduk. Kimse vaka sayısını açıklamadı. Şimdi vaka sayılarının gerçeğe yakın açıklanması acaba DSÖ’nün yüksek vakalara sahip ülkelere aşı önceliği tanınacağına dair açıklamalarıyla ilişkili olabilir mi?” diye sordu.

Diğer yandan bakanlığın gerçek verileri şimdi açıklama kararına tepkiler devam ediyor. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Barış Yarkadaş da Sağlık Bakanlığı’nın gerçek vaka sayılarını açıklamasının nedeni olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamasına dikkat çekti.

Yarkadaş paylaşımında “İBB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ve Türk Tabipleri Birliği, yalanın perdesini yırttı! İBB ve İTO gerçek sayıları açıkladı. DSÖ ise “Aşıları olgu sayısına göre dağıtacağız” deyince, Sağlık Bakanlığı gerçeğe yakın sayıları açıklamak zorunda kaldı. Yalan söylediniz, istifa edin!” ifadelerini kullandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder