26 Kasım 2020 Perşembe

ABD ve Almanya’da günlük koronavirüs can kayıpları rekor kırdı

ABD’de koronavirüs kaynaklı günlük can kayıplarının sayısında yeni bir rekor kırıldı. Mayıs ayından bu yana bir gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı ilk kez iki bini geçti. Almanya’da da son 24 saatte virüs kaynaklı ölenlerin sayısı 410’la rekor kırdı.

BOLD – ABD’de Salı günü virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2,157’ye ulaştı. 170 bin kişinin daha koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu rakam, ülkede her 40 saniyede bir kişinin koronadan hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Uzmanlar, bu haftaki Şükran Günü tatili nedeniyle resmi uyarılara aldırış etmeyip seyahat planlarını bozmayan milyonlarca Amerikalı yüzünden bu sayının çok daha artabileceği uyarısında bulunuyor.

ABD’de 6 aydan uzun süredir bir gün içinde yaşanan en fazla can kaybı 2,806 ölümle 14 Nisan’da olmuştu. Salı günü bir rekor da hastaneye yeni kaldırılanların sayısında gerçekleşti. 87 bini kişi daha Salı günü koronavirüs kaynaklı rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye yatırıldı.

Ülke genelinde hastanelerin zaten dolu olması, ileriki günlerde ölü sayısında artışın devam edeceğinin işaretini veriyor. ABD’de salgının önlenemez biçimde hızla yayılmayı sürdürmesi, tatil sezonuna da gölge düşürmüş durumda.

“BİRAZ DAHA SABREDİN”

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Amerikan halkına, maske takma, sosyal mesafe kurallarına dikkat etme ve iç mekanlar başta olmak üzere kalabalık ortamlardan uzak durma konusunda “biraz daha sabredin” mesajı verdi.

Şükran Günü nedeniyle toplanmaların mümkün olduğu kadar az kişiyle yapılması çağrısında bulunan Fauci, “Eğer bu tedbirleri yerine getirirsek, bu işi atlatacağız. Tatilden önce son ricam bu” dedi.

Okul bölgeleri her iki tarafın baskısı altında

ALMANYA’DA KISMİ KARANTİNAYI UZATMA KARARI

Koronavirüs salgınında ilkbahar aylarındaki birinci dalgasını diğer Avrupa ülkelerine kıyasla kolay atlatan Almanya ikinci dalgayı ağır geçiriyor. Alınan sıkı önlemlere rağmen vaka sayısında düşüş yaşanmaması endişeye neden olurken, son 24 saatte virüs kaynaklı ölenlerin sayısı 410’la rekor kırdı.

Koronavirüse karşı alınan kısmi karantina önlemlerinin Kasım ayı sonunda bitmesi planlanmıştı. Ancak Başbakan Angela Merkel ve eyaletler pandemiyle mücadele amaçlı kısmi karantinanın sertleştirilerek en az Noel Bayramı’na kadar uzatılmasını kararlaştırdı.

16 eyalet başbakanıyla video konferans üzerinden bir araya gelen Merkel, yedi saat süren toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde de sosyal temasın asgari düzeye indirilmesine alternatif olmadığını, ancak toplumun biraz rahat nefes alabilmesi amacıyla Noel günleri ve Yılbaşı için özel düzenlemeler getirdiklerini duyurdu.

ALINAN ÖNLEMLER

Alınan önlemler uyarınca Noel’den önce sosyal temas kısıtlamaları sıkılaştırılacak. 1 Aralık’tan itibaren tanıdık, akrabalar ve aile yakınlarıyla özel toplantılar, en fazla, kendi ailesi dışından bir aileyle mümkün olacak ve en fazla beş kişi ile sınırlı kalacak. 14 yaşın altındaki çocuklar sayılmayacak.

23 Aralık ile yıl başı arasında 14 yaşın altındaki çocuklar hariç, on kişiye kadar toplantılara izin verilecek.

Restoran ve barlar kapalı kalacak.

Maske zorunluluğu dükkanlarda genişletilecek, otoparklarda da geçerli olacak.

100 binde 200’den fazla yeni enfeksiyon durumunda bu bölgelerde ek önlemler alınacak.

Yılbaşı gecesinde havai fişek atılmasından kaçınılması önerildi. Kalabalık meydanlarda ve sokaklarda havai fişekler yasaklanacak.

Aşırı sağ terör tırmanışta: Dünyada ölüm oranı yüzde 700 arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder