26 Kasım 2020 Perşembe

Trump: Seçiciler Kurulu onaylarsa Beyaz Saray’ı terk edeceğim

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Seçiciler Kurulunun Demokratların adayı Joe Biden’in ABD başkanlık seçimlerini kazandığını onaylaması halinde Beyaz Saray’ı terk edeceğini söyledi.

BOLD – ABD’de başkanlık seçimini kaybeden ve seçimlerde hile yapıldığını dile getiren Donald Trump, Beyaz Saray’ı terk edip etmeyeceği tartışmalarına son noktayı koydu. Seçim sonuçlarını belirleyen Seçiciler Kurulunun, kazananın Biden olmasını onaylaması durumunda görevi bırakıp, bırakmayacağı sorusuna Trump, “Seçiciler Kurulu, Biden’ın başkanlığını onaylarsa yanlış yapar ancak tabii ki Beyaz Saray’ı bırakırım” dedi.

TÖREN KONUSUNDA NET CEVAP VERMEDİ

Joe Biden’ın başkanlığının kesinleşmesi durumunda göreve başlama törenine katılıp katılmayacağı sorusuna Trump, “Bunun cevabını biliyorum ama şimdi bir şey söylemeyeceğim” şeklinde cevap verdi. Trump, Demokratların seçimlere hile karıştırdığı ve asıl kazananın kendileri olduğu iddialarını da yineleyerek, “Bildiğim bir şey var ki o da Joe Biden’ın gerçekte 80 milyon oy almadığı. Ayrıca Biden, Barack Obama’nın siyahi oy rekorunu da kıramadı” diye konuştu.

HAFTA SONU GEORGIA’DA MİTİNG YAPILACAK

Georgia’da ikinci tura kalan ve senatonun kontrolünün Cumhuriyetçilerde mi yoksa Demokratlarda mı olacağını belirleyecek seçimlere değinen Trump, Cumhuriyetçi senatör adayları için büyük ihtimalle cumartesi günü Georgia’da miting yapacağını duyurdu. ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59. Başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre 306 delegeyle Biden kazanmış, Trump ise 232 delegede kalmıştı. Seçimlerde hile olduğunu iddia eden Trump, seçim sonuçlarını kabul etmediğini açıklamış ve hukuki yollara başvuracağını belirtmişti.

Rus uzmanlardan korona aşısı uyarısı: Garanti yok, her yıl vurulmalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder