24 Kasım 2020 Salı

“Tayyip Bey artık günlük yaşıyor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. “Tayyip Bey artık günlük yaşıyor. Manevi argümanları çok rahat kullanıp tüketebiliyor. Bir hafta önce haram olan faiz, bir hafta sonra 475 baz puan artıyor” dedi.

BOLD – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Davutoğlu, Erdoğan’ın Merkez Bankası rezervlerinin eksiye düştüğünden haberinin olmadığı iddiasıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nın negatif rezerve düştüğünü yeni mi görmüş? Merkez Bankası bilançosuna baksa gösteriyor zaten. Ağbal gelmeden bu tabloyu görememişseniz, herkes sizi yanıltır. Albayrak örtmüş de Ağbal’dan sonra anlamışsa durum çok vahim. Demek ki Cumhurbaşkanı basit bir Merkez Bankası bilançosunu bile okuyamıyor. Biliyorsan niye sabrettin? Bilmiyorsan, 18 yıldır bilançoya bakmayı mı öğrenemedin?” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, başbakanlığı dönemindeki kabinesinde yer alan Lütfi Elvan ile Naci Ağbal’ın ekonomi yönetimine atanmasıyla ilgili ise, “Kapasitelerine ve dürüstlüklerine inanırım. Ama siyasi direnç kabiliyetlerinin yeterli olacağını düşünmüyorum. Çünkü Tayyip Bey, krizin kontrol altına alındığını düşünsün, ‘Faizi düşürün’ diye konuşmaya başlayabilir. Tayyip Bey artık günlük yaşıyor. Manevi argümanları çok rahat kullanıp tüketebiliyor. Bir hafta önce haram olan faiz, bir hafta sonra 475 baz puan artıyor” değerlendirmesi yaptı.

HANGİ SERMAYE TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAR?

Erdoğan’ın AB’ye dönüş mesajlarını da samimi bulmayan Davutoğlu, “Çünkü hamasetle dış politika yürütmenin sonuna gelindi. Kimse artık Cumhurbaşkanı ne diyor, dinlemiyor. Yarın değişebileceğini biliyor. Hangi sermaye Türkiye’de yatırım yapar?” dedi.

ALBAYRAK EKONOMİ CAHİLİ

Davutoğlu, Berat Albayrak’ın bakanlıktan istifasıyla ilgili ise, “Albayrak, ekonomi cahili olduğu için ekonomi kötü oldu. Albayrak ekonomi bilmez (Instagram’dan istifa) Bu yöntem, Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir. Böylesine ağır hakareti hiçbir üst makam görmemiştir. Bakanım Instagram’da istifa etse anında görevden alırım. O 27 saat içinde ne oldu? Ne müzakere yürüdü perde arkasında?” ifadelerini kullandı.

Babacan: Cumhurbaşkanlığı sistemi Hazine’nin borcunu ikiye katladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder