28 Kasım 2020 Cumartesi

Dokuz Eylül Rektörü Hotar, eski AKP’li belediye başkanını üniversiteye müdür olarak atadı

Eski AKP mliletvekili, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, 2014 – 2019 yılları arasında İzmir’in Selçuk ilçesinde belediye başkanlığı yapan AKP’li Dahi Zeynel Bakıcı’yı DEÜ Efes Meslek Yüksekokuluna müdür olarak atadı.

BOLD – Üniversite yönetiminde yaptığı usulsüz atamalar Sayıştay raporuna da yansıyan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar, bu kez de AKP’li ismi meslek yüksekokulu müdürlüğüne atadı.

Cumhuriyet’in haberine göre, DEÜ Efes Meslek Yüksekokuluna müdür olarak atanan Zeynel Bakıcı, sosyal medya hesabından Rektör Hotar’a teşekkür etti. Bakıcı, “Rektörüm Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Rektörüme çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin” dedi.

Sayıştay, 2019 denetim raporunda üniversitede Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yönetici atamalarının mevzuata uygun olmadığını tespit etmişti. Ayrıca DEÜ’nün 117 milyon TL zarar uğratıldığı raporda yer almıştı.

‘Şeffaf açıklanmayan veriler binlerce kişinin hayatına mal oldu’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder