23 Aralık 2020 Çarşamba

AİHM’nin Demirtaş kararına Erdoğan’dan tanıdık yorum: Bizi bağlamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında AİHM’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili verdiği ‘hak ihlali’ kararını değerlendirdi. Erdoğan’ın “İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz” dediği ileri sürüldü.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde yapılan MYK toplantısında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Selahattin Demirtaş’la ilgili hak ihlali kararıyla ilgili konuştu.

Hürriyet’in kulis haberine göre, Erdoğan, AİHM’nin Demirtaş’a ilişkin “Tutukluluğu derhal sonlandırın” kararıyla ilgili, “AİHM terörle ilgili Türkiye’den giden her kararı onaylıyor. Daha kendi mahkemelerimizden bir karar çıkmadı. İç hukuk yolları tüketilmeden bu kararı alıyorlar. Türkiye aleyhine hareket ediliyor. Kendi adamlarını koruyorlar. Bu karar bizi bağlamaz” ileri sürüldü.

Toplantıda parti kapatmalarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları da konuşuldu. Erdoğan, “En çok bizim ağzımız yandı bu konuda. Parti kapatmayı AK Parti zorlaştırdı. Bu bizim kararımız zaten. Parti kapatmak yerine kişiler üzerinden bir ceza verilecekse verilmelidir” değerlendirmesi yaptı.

Saray Olay TV için Cavit Çağlar’a TMSF silahını kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder