24 Aralık 2020 Perşembe

Ankara ve İstanbul’a yeni başsavcılar atandı: Adalet Bakan Yardımcısı İstanbul Başsavcısı oldu

HSK, Yargıtay üyeliğine yapılan seçimler sonrası boşalan İstanbul ve Ankara Başsavcılıklarına atama yaptı. İstanbul Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Ankara Başsavcılığına ise Ankara Batı Adliyesi Başsavcısı Ahmet Akça atandı.

BOLD – Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay üyeliğine seçilen eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın yerine atama yaptı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz’ı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’yı atadı. Akça’dan boşalan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Gökhan Karaköse getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Şaban Yılmaz, Ankara Batı Adliyesi Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Yılmaz, Ankara Batı Başsavcılığı döneminde 15 Temmuz kapsamında Akıncı Üssü merkezli soruşturmaları yürüttü. Yılmaz 2019’da AKP’i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle Adalet Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Akça ise, Ankara Başsavcıvekilliği ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Ankara savcısı olarak görev yaptığı dönemde Akça, Genelkurmay başkanlığı eksenli 15 Temmuz soruşturmalarını yürüttü. Ankara Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunda görev yapan Akça, Başbakanlığı döneminde 28 Şubat davasıyla ilgili açıklama yapan Binali Yıldırım hakkında göreviyle ilgili isnatlarla ilgili soruşturma yetkisinin olmadığını belirterek kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermişti.

Süleyman Soylu, Gergerlioğlu’nu hedef gösterdi: Gereği yapılsın

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder