24 Aralık 2020 Perşembe

Soylu’dan AİHM kararına cevap: Demirtaş teröristtir, kararın hiçbir anlamı yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AİHM’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ‘derhal tahliye’ kararıyla ilgili konuştu. “Demirtaş teröristtir. AİHM’in aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur” dedi.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da “İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı”nda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin(AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ihlal kararını değerlendirdi. Soylu, AKP hükumetinin AİHM’nin Demirtaş kararını tanımayacağını belirterek  “AİHM’nin aldığı kararın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Soylu, şunları söyledi: “Kusura bakmasınlar Avrupa bugün gırtlağına dayanmış bıçağın farkında değil. Tehlikenin farkında değil. Kendilerine akıl, nizam diliyorum. Alacaklarını da zannetmiyorum. Avrupa’nın içinde gözlerini Türkiye-Müslüman düşmanlığı bürümüş. Dönüp kendilerine gelmelerini elbette bekliyoruz. ‘mış gibi’ uyguladıkları evrensel kuralları yapmalarını diliyorum.”

“AİHM KARARI BOŞLUKTA BİR KARAR”

AKP’nin kararı tanımayacağının işaretlerini veren Soylu “PKK’yı eleştirin denmesine rağmen bir kez PKK aleyhine açıklama yapmayan aksine onları iştahlandıran ve destekleyen Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM’in hangi sebeple olursa olsun almış olduğu karar, boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı söz konusu değildir. Çok net ve açıktır. Türkiye’nin hukuk sisteminin, idari yapısının yıllardır şahit oldu bu hâli Türkiye düşmanlığı üzerinden sergileyen Avrupa temizleyemez, temizleyemeyecektir.” dedi.

AİHM kararı sonrası Demirtaş’ın avukatları tahliye talebinde bulundu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder