26 Aralık 2020 Cumartesi

Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim çağrısı: Fatura ağırlaşmadan seçime gidelim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP hükumetinin sorunları çözme kapasitesini kaybettiğini belirterek, erken seçim çağrısında bulundu. “Erken seçimi, Türkiye’nin ağır faturayı ödememesi için istiyorum” dedi. AİHM’nin Demirtaş kararıyla ilgili ise, “Kararı uygulayacaklar. Uygulamazlarsa Türkiye tamamen içe dönük ülke haline gelir” ifadesini kullandı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcilerine parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sisteminin kurulması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Ecevit’in, ambargolara karşı gösterdiği cesareti Erdoğan’ın da göstermesini isterim. Kurmazsa, 2,5 milyon dolara aldığınız sistemi çöpe atmakla dünyanın en pahalı hurdalığına sahip olursunuz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

DEMİRTAŞ KARARININ UYGULANMASININ FATURASI AĞIR OLUR

“Kararın uygulanmasını Anayasa Mahkemesi söylüyor. Ben bu karara uymam dediğiniz zaman Avrupa’dan kendinizi tamamen tecrit etmiş oluyorsunuz. Demokrasi yükseltilebilir algısı tamamen yok oluyor. Kararı uygulayacaklar ama topluma, “elimiz makûm” diyecekler. Uygulanmamasının faturası ağır olur. Uygulamazlarsa da şaşırmam. Daha önce Anayasa Mahkemesi kararını da tanımadılar. Türkiye tamamen içe dönük bir ülke haline gelir.

TÜRKİYE’NİN TEPEDEN TIRNAĞA YAPILANMASI GEREKİYOR

Erken seçimi, Türkiye’nin ağır faturayı ödememesi için istiyorum. Hükümet sorunları çözme kapasitesini kaybetti. Fatura ağırlaşmasın, topluma gidelim diyoruz. Türkiye’nin tepeden tırnağa yapılanması gerekiyor. Parlamenter sistem gerekiyor. Gecikilen her gün Türkiye’nin önüne daha ağır bir fatura konuluyor

128 MİLYAR DOLARLIK KAYBI ERDOĞAN ÖDEMELİ

O politikaları uygulayan Erdoğan’dı. Erdoğan’ın istifa etmesi lazım. 128 milyar dolarlık kaybın faturasını Erdoğan’ın ödemesi gerekmiyor mu? Yarın ne gibi bir politika izleyeceğini merak ediyorum. Merkez Bankası söylediklerinin tam tersini uyguluyor.

ERDOĞAN’IN CİDDİ SAĞLIK SORUNU VAR

Meral Hanım gerekli yanıtı verdi. Bir dönem CHP’yi eleştirme görevi Bahçeli’ye verilmişti. Yetmeyince Erdoğan eleştirmeye başladı. Efendim biz CHP olarak iktidar olduğumuzda AKP’yi kapatacakmışız. Arkadaşlarımıza sordum, kimse söylememiş. Ciddi bir sağlık sorunu var. Eğer bu bilgileri kendisine biri dediyse o kişiyi tutup Saray’dan atması lazım. Eğer hayal dünyasının ürünü olarak bu eleştiriyi yapıyorsa ciddi bir sağlık sorunu var.

TÜRKİYE’NİN GÜÇSÜZ OLMASI İÇİN ELİNDENG ELENİ YAPIYOR

Türkiye hava savunması açısından bölgedeki en zayıf ülke. Kendinizi korumak için S-400’leri madem aldınız kurmak zorundasınız. Erdoğan kurar mı, kurmaz. Erdoğan ne diyorsa mutlaka aksi vardır. Yapacağım diyorsa, bunu yapmayacaktır biliyoruz, zamana yayıp üstünü örtecektir. Rahmetli Ecevit, Kıbrıs’a çıktığı zaman, gemimizi kullanamazsınız dediler. Ecevit’in gösterdiği cesareti göstermesi, S-400 sistemini kurması lazım. Yapmazsa ikinci papaz vakası olur. Verdiği sözü tutmayan 2.5 milyar dolarla dünyanın en pahalı hurdalığına sahip olan ülke olur. Acaba Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin dış ülkelere karşı çok zayıf bir duruma düşürülmekle görevlendirilmiş biri midir? Tank üretimi durdu, hava savunma sistemi çöktü, F-35’leri alamadık. Erdoğan ve ailesi Türkiye’nin güçsüz olması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Türkiye ekonomi açısından dışarıdan talimat alır durumda.

MİT TIR’LARI İNTİKAM ALMA DAVASIDIR

Bu dava farklı düşünenlerden intikam alma davasıdır. Hukuk davası olarak görmüyoruz. 24 ayrı internet sitesinde yayımlandı görüntüler, sonra yasaklandı.”

Tutuklu sayısı artınca Silivri Cezaevi’nde ‘Cumhurbaşkanına hakaret koğuşları’ açıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder