25 Aralık 2020 Cuma

Bahçeli’nin Akşener ısrarı neden?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener ısrarı merak konusu oldu. Akşener, “Başıma silah dayasalar mümkün değil” dese de Bahçeli, bir kez daha ‘eve dön’ çağrısı yaptı.

BOLD – Devlet Bahçeli, Meral Akşener’e davetini yineledi. Davetini kendine has üslubu ile “Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile“ sözleriyle gerçekleştirdi. Akşener ise makam aracından paylaştığı fotoğrafla sosyal medyadan “Genel merkezdeki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum“ diyerek karşılık verdi.

GENEL BAŞKANLIK YARIŞI ARAYA GİRDİ

Bahçeli ve Akşener, şimdilerde ülkücü tabana seslenen rakip iki lider. Oysa 3 Kasım 2001 yılında Milliyetçi Hareket Partisine katılan Akşener, Bahçeli’ye siyasi işler alanında başdanışmanlık yapmıştı. Ancak Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP’nin büyük oy kaybıyla 4’üncü sıraya gerilemesi üzerine Akşener, kurultay talebinde bulunmuş ve “Üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım” diyerek genel başkanlığa adaylığını açıklamıştı.

Mahkeme kararı ile olağanüstü kongre tarihi 15 Mayıs 2016 olarak açıklandı. Ancak MHP Genel Merkezi bu kararı tanımadığını bildirdi ve 8 Eylül 2016 tarihinde Akşener partiden ihraç edildi. Mecburi ayrılığın ardından Akşener, İyi Parti ile yoluna devam etti. Ayrılık sonrasında Bahçeli, Akşener’e zehir zemberek sözler yöneltti. Onlardan bazıları şunlardı:

  • Bu kadar edepsiz terbiyesiz olunmaz. (Nisan 2016)
  • Karaktersiz fırıldakların parti değiştirirken söyledikleri kendilerine yetmeyecektir. (Ekim 2017)
  • İP’in başındaki şahsiyete karşı bir söz söylemekten ar ederim. Bu durum, kadınlara, kadınlık onuruna hürmetimden dolayıdır. Ancak, haddini hududunu bilmesi, adap ve edebini takınması hususunda da kendisini açıkça ikaz etmek isterim. (Mayıs 2018)
  • Bu şahıs MHP’ye nifak tohumları fırlatmış, zehir kusmuştur. Partimize ve dava arkadaşlığımıza saldırmıştır. Bu nasıl bir şuursuzluktur. Biz kum torbası değiliz. Ayağımıza basan olan olursa, aklını başından alırız. Kim dil uzatırsa, el uzatırsa, ya dilini koparır, ya elini kırarız. (Ekim 2018)
  • İP’in başındaki vefasız, vakursuz bir şahsiyet bize laf söyleyemez. İhanetle savaşımız sonuna kadar sürecek. (Haziran 2019)
  • İP’te ülkücülerin ve milliyetçilerin yeri yoktur. İP, fikirsiz, hedefsiz, MHP’den intikam almak için kurulmuş hastalıklı bir siyasi bünyedir. (Ağustos 2019)
BAHÇELİ’NİN İLK ÇAĞRISI İYİ PARTİLİLERE

Bahçeli bu sözlerine rağmen ilk önce İyi Partililere sosyal medya hesabından Ağustos 2019’da seslenerek “Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP’ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.” ifadelerini kullandı. Akşener ise sosyal medya hesabından verdiği cevapta “Sayın Erdoğan, yine ne dedin bu arkadaşa?” derken, İyi Parti hesabında Meral Akşener’in güldüğü bir görüntü ‘GIF formatı’ şeklinde paylaşıldı.

İLK DAVETE ‘AYASOFYA’ BAHANESİ

Ağustos 2020’de Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada ilk kez Akşener’i kastederek “Evine dön” çağrısı yaptı.  Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi konusunda Akşener’in HDP ve CHP’den farklı bir tutum aldığına dikkat çeken Bahçeli “İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım’ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. İkbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düşmektense evde olmak isabetli bir tercihtir” sözlerini kullandı.

Akşener’in cevabını Hacıbektaş’tan, “Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum; ortağı ile ilgilensin, ne zaman sayın Erdoğan’ın ilgisi azalıyor, Sayın Bahçeli başta ben olmak üzere partime sardırıyor. Biz bundan bıktık, lütfen ortağı ile ilgilensin.” diyerek verdi.

“BAŞIMA SİLAH DAYASALAR MÜMKÜN DEĞİL“

Diğer yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli’ye destek vererek “Bahçeli’nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek, en makul çizgide bir davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir.” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarına KRT TV’de cevap veren Akşener “Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde Cumhur İttifakı’nın içinde yer almamız mümkün değil! Başıma silah dayasalar mümkün değil ” açıklamasını yaptı.

AKŞENER’E İKİNCİ DAVET

Akşener’in bu kesin ve iddialı cevabına rağmen Bahçeli bir kez daha Akşener’e davetini tekrarladı. İYİ Parti liderinin parlamenter sistemi konuşmak için ortak masa kurulması teklifine yanıt veren Devlet Bahçeli, “Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile” ifadesini kullandı.

BAHÇELİ’YE KİNAYELİ CEVAP

Bahçeli’nin çağrısına Akşener’den cevap yine gecikmedi. Sosyal medya hesabında, makam aracının içinde çekilmiş bir fotoğraf paylaşan Akşener, “Genel Merkez’deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum” dedi. ‘Hayır‘ cevabında ne Bahçeli’den ne de Bahçeli’nin davetinden söz etmedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder