26 Aralık 2020 Cumartesi

Mahkeme, geçici görevlendirmenin uzatılmasını hukuka aykırı buldu

Yönetmeliğe göre bir yılda 2 aydan fazla geçici görevlendirme yapılamazken, sağlık personeline iki ayı geçen görevlendirmeler yapılıyor. Görevlendirmelerin yıpratma amacıyla yapıldığını belirterek dava açan sağlık çalışanını mahkeme haklı buldu.

BOLD – Kamuda geçici görevlendirmeler cezalandırma aracı olarak kullanılıyor. Yönetmelikte bir yılda 2 aydan fazla geçici görevlendirme yapılamayacağı belirtilirken, 3 ayı geçen geçici görevlendirmeler yapılmaya başlandı. Bu konuyu idari yargıya taşıyan kamu çalışanını mahkeme haklı buldu.

GÖREVLENDİRME YIPRATMA AMACIYLA YAPILIYOR

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre İstanbul Büyükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan  laboratuvar teknisyeni, Büyükçekmece Mimar Sinan Hastanesi’nde 2 ay süreyle geçici görevlendirildi. İki ayın sonunda personelin geçici görevlendirme süresi uzatıldı. Kamu çalışanının üyesi bulunduğu Türk Sağlık-Sen dava açtı. Çalışan da görevlendirmenin “kendisini yıpratma amacıyla yapıldığını, kamu yararı amacı taşımadığını, haksız ve hukuka aykırı olduğunu” savundu. Buna karşın idare, görevlendirmenin “hizmet ihtiyacına binaen uzatıldığını, davacının görevlendirildiği birimlerde isteksiz olduğunu” savunarak davanın reddedilmesini istedi.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul 5. İdare Mahkemesi ise kararında yönetmeliğe dikkat çekti. Kamu görevlisinin hizmet gerekleri ve kamu yararı kapsamında hizmetine ihtiyaç duyulan görevlere resen geçici olarak görevlendirilebileceğini ancak sürenin bir mali yıl içerisinde iki ayı geçemeyeceğine dikkat çeken mahkeme, kararı hukuka aykırı bularak iptal etti. Karar oybirliğiyle alındı.

 

Erdoğan mitomani hastası mı?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder