25 Aralık 2020 Cuma

Trump’tan, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan 26 kişiye ve dünürüne özel af

Görevi Joe Biden’e devretmesine sayılı günler kalan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan Paul Manafort ve Roger Stone ile damadı Jared Kushner’in babası Charles Kusher’in de aralarında yer aldığı 26 kişiye daha özel af çıkardı.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump, 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahale edip-etmediğine dair soruşturmaya dahil olan isimleri özel af listesine eklemeyi sürdürdü.

Trump, eski danışmanı Roger Stone’un yanısıra eski kampanya yöneticisi Paul Manafort’u da özel af kapsamına aldı. Trump ayrıca, damadı Jared Kushner’in babası emlak yatırımcısı Charles Kushner için de özel af kararı aldı.

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günkü 20 kişinin ardından 26 kişiye daha af ya da ceza indirimi kararı yayımlandı. Geçtiğimiz gün açıklanan 20 kişilik listede, Rusya soruşturması kapsamında suçlu bulunan George Papadopoulos ve Alex van der Zwaan da yer almıştı.

Trump daha önce adı Rusya soruşturmasına karışan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i de affetmişti.

20 Ocak’ta görevi Joe Biden’a bırakacak Trump’ın, bu tarihe kadar kendisine yakın birçok ismi de affetmesi bekleniyor.

PAUL MANAFORT

New York şehri Manhattan Savcılığı Trump’ın affettiği eski kampanya yöneticisi Manafort hakkında mortgage dolandırıcılığı konusunda bir soruşturma yürütüyordu. Af kararının ardından savcılığın Manafort hakkında temyiz başvurusu yapacağı belirtiliyor.

Manafort af sayesinde 7,5 yıllık hapis cezasının büyük bir kısmını hapishanede geçirmekten kurtulacak.

70 yaşındaki Manafort, Rusya soruşturmasında Trump’ın en yakınındaki isimler arasında özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından da soruşturmaya dahil edilmişti.

ROGER STONE

Trump’ın hakkında özel af kararı çıkardığı eski danışmanı Roger Stone da Rusya soruşturması kapsamında, 2019’un Kasım ayındaki yeminli ifadesinde yalan beyanda bulunmaktan suçlu bulunmuştu.

CHARLES KUSHNER

Trump’ın damadı Jared Kushner’in babası Charles Kushner hakkında da 18 ayrı vergi kaçırma suçu ve yasadışı kampanya bağışları nedeniyle kesinleşmiş 2 yıllık hapis cezası yer alıyordu. Trump, dünürü Kushner hakkında da özel af kararı alarak, cezadan kurtardı.

RUSYA SORUŞTURMASI

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, 22 ay süren, Trump ve 2016 seçim kampanyası ekibinin Rusya ile gizli anlaşma yaptığı iddialarına yönelik soruşturmasının raporunu 22 Mart’ta Adalet Bakanlığına sunmuştu.

Adalet Bakanı William Barr ise raporun önemli bulgularını bir mektupla Kongre’ye bildirmiş ve Trump’ın Rusya ile gizli bir iş birliği yaptığını gösteren bir sonuca ulaşılamadığını belirtmişti.

29 Mayıs’ta kameraların karşısına geçen Mueller, Rusya soruşturması dosyasının resmen kapandığını açıklamıştı.

Trump, Irak’ta sivil katliamına karışan 4 eski paralı askeri de affetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder