26 Aralık 2020 Cumartesi

Bakan Koca’dan mutasyonlu koranvirüs açıklaması: Rastlamadık

Düzenli olarak yapılan incelemelerde İngiltere’nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlamadıklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemelerin devam edeceğini söyledi.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’de görülen ve hızla yayılan mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsle ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, yeni tip koronavirüse Türkiye’de rastlanmadığını söyledi.

ÖRNEKLER DÜZENLİ İNCELENİYOR

Halk Sağlığı referans laboratuvarının düzenli olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen örnekleri incelediğini ifade eden Koca, bu verilerin Dünya Sağlık Örgütü ile de paylaşıldığını dile getirdi. Bakan Koca, yapılan incelemelerde, İngiltere tarafından rapor edilen koronavirüs mutasyonuna rastlamadıklarını aktaran Koca, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

GEN MUTASYONUNA RASTLANMADI

Mutasyona uğramış koronavirüsle ilgili düzenli incelemelerin devam edeceğini belirten Bakan Koca, “Mutasyon tedbir uygulamaları kapsamında son dönemde İngiltere’den ülkemize gelen ve test sonucu pozitif çıkan kişilerin PCR örnekleri ile ülkemizin çeşitli bölgelerinden örnekler referans laboratuvarımızda tam gen sekanslama yöntemi ile incelenmiştir. Ne son dönemde yurda ilgili ülkelerden giriş yapan PCR pozitif vakalardan alınan numunelerde ne de yurdun çeşitli bölgelerinden toplanan örneklerde İngiltere’nin rapor ettiği gen mutasyonuna rastlanmamıştır” dedi.

Tutsak çocukların hikayesi ‘Aperture’ şimdi Youtube’da

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder