25 Aralık 2020 Cuma

Halk müziği sanatçısı Engin Nurşani 36 yaşında hayatını kaybetti

Türk Halk Müziğinin genç ismi Engin Nurşani, bir yılı aşkın bir süredir mücadele ettiği gırtlak kanseri nedeniyle hayata veda etti.

BOLD– Ozan Ali Nurşani’nin kendisi gibi müzisyen oğlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani,bir buçuk yıldır sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti. Nurşani’nin vefatını tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu “Yaklaşık 1 buçuk yıl gırtlak kanseriyle mücadele eden Engin Nurşan Maalesef ki bugün saat 07.00’de hayatını kaybetti.” sözleriyle duyurdu.

ENGİN NURŞANİ KİMDİR?

Asıl adı “Engin Ayhan” olan Engin Nurşani, 1984 yılında Almanya’da doğdu. Annesi Alman asıllı Angelika Ayhan, babası ise Gaziantep Islahiyeli Ozan Aşık Ali Nurşani’dir.

Müzik eğitimine küçük yaşlarda başlayan Engin Nurşani babasıyla birlikte katıldığı konserlerden sonra 2003 yılında ilk albümü “Adına Bir Çizik Çektim” ile profesyonel kariyerine başladı. Babası Ali Nurşani bu ilk albüme karşı çıksa da Engin Nurşani gizlice İstanbul’da bir müzik stüdyosunda gizlice yaptığı deneme başarılı olunca daha sonra oğluna destek olmuştur.

2019 yılının mayıs ayında gırtlak kanserine yakalandığı anlaşılan Engin Nurşani için bir moral gecesi düzenlenmiş ve çok sayıda sanatçı da bu geceye katılmıştı. 36 yaşında hayatını kaybeden Engin Nurşani evli ve bir erkek çocuk babasıydı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder