23 Aralık 2020 Çarşamba

Maaş ödeme sıkıntısı yaşayan KKTC’ye Türkiye’den 800 milyon liralık yardım

Memur maaşlarını ödeyemeyen KKTC’ye Türkiye 800 milyon lira nakdi yardım yapacak. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “800 milyon liralık nakdi KKTC’ye aktaracağız” dedi.

BOLD – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC’ye 800 milyon liralık nakdi yardım yapılacağını açıkladı. Oktay, gönderilecek paranın ödenemeyen memur maaşları ile savunma harcamaları için kullanılacağını kaydetti.

“TÜRKİYE HER ZAMAN KKTC’NİN YANINDA”

Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile düzenlediği ortak basın toplantısında, hükumetin kurulmasının ardından Türkiye’ye yaptıkları ilk ziyaret için teşekkür ederek, Türkiye’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu belirtti. Oktay, “Sadece genel durumlarda değil Kovid-19 gibi bir salgının yaşandığı süreçte de biz her şeyiyle yine sizlerle birlikte olduğumuzu Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağımızı ifade ettik. Bugün de bu taahhüdümüzü bir kez daha tekrarlamak isterim. İnşallah artık aşılanma sürecinin başlangıcı aşamasındayız. Arzu ediyoruz ki yoğun aşılama döneminden sonra bu salgın dönemini bütün dünya geride bırakıyor olsun. Bunu ümit ediyoruz” dedi.

800 MİLYON LİRALIK NAKDİ YARDIM YAPILACAK

2021’e daha iyimser baktıklarını belirten Oktay, “Kovid-19’un getirdiği, tüm dünyada ve KKTC’de ciddi sıkıntılar oldu. Bunu normalde karşılıyoruz. Kendi içimizdeki değerlendirmelerimizde hükumeti de rahatlatmak adına, Kıbrıs Türkü’nü rahatlatmak adına şu anda tüm sorunların çözümüyle alakalı ve biliyorum KKTC’de kamu çalışanlarında maaşla ilgili bir müjde bekleniyor. Sayın Başbakan ve heyetiyle birlikte bunları da görüştük tabii. 800 milyon liralık nakdi aktarıyor olacağız. Dolayısıyla bu hem bütçeyle ilgili hem maaşlar dahil birçok konuda, savunma harcamaları yine tabii ki yine bunun içinde” dedi.

Türkiye’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “KKTC’de kamu çalışanlarında maaş müjdesi bekleniyor. 800 milyon liralık nakdi KKTC’ye aktaracağız” dedi.

Akyüz Ailesi’nin kahramanlık hikayesinden skandal çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder