25 Aralık 2020 Cuma

Twitter, Enes Kanter’e terörist diyen TASC’ın hesabını askıya aldı

AKP Hükümetinin ABD’de kurulması için büyük finansman desteği sağladığı ve kendisine yakın kişileri yönetici yaptığı ‘Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC)’, Enes Kanter’e yönelik iftira ve taciz kampanyası organize edince, Twitter, kuruluşun hesabını askıya aldı.

MUHAMMET ALİ TOKSOY | BOLD NBA

NBA yıldızlarından Enes Kanter’in, Türkiye’de ki hukuksuzluğu, baskıları sürekli ve etkili bir şekilde dile getirmesinin AKP hükümetini çok rahatsız ettiği biliniyor. CNN başta olmak üzere birçok televizyon programına konuk olan Enes Kanter, adaletsizlikleri anlatıyor, gazetelere röportaj veriyor, makalelere konu oluyor. Twitter’da attığı her mesajı ses getiren Enes Kanter’e sosyal medya üzerinden troller sürekli olarak hakaret ve tehditte bulunuyordu. Enes Kanter son günlerde Cumhuriyetçilerin 2 numaralı senatörü dahil olmak üzere çok sayıda kongre üyesi ve etkili kişilerle insan hakları konusunda söyleşi yapmıştı.

TASC iftira attı, Twitter hesabı askıya aldı

Bu söyleşilerin kamuoyunda ses getirmesi üzerine, AKP Hükümeti tarafından büyük yatırımlarla kurulan ve en büyük görevi cemaatle mücadele etmek diyebileceğimiz kuruluşu ‘Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC)’ işi bu kez trollere bırakmayarak kendisi devreye girdi. Twitter üzerinden yayınladığı video, fotograf ve mesajlarla, Enes Kanter’e yönelik iftira, hakaret ve taciz içeren kampanyayı organize etti. Bunun üzerine merkezi ABD’de bulunan Twitter şirketi, TASC’ın resmi hesabı başta olmak üzere yöneticilerinin hesaplarınıda askıya aldı. Facebook ise TASC’ı arayarak konuyla ilgili savunma istedi.

Haberi Enes Kanter’in menejeri duyurdu

TASC’ın ve idarecilerinin hesaplarının askıya alınmasını kamuoyuna Enes Kanter’in menajeri Hank Fetic duyurdu. Şahsi hesabından attığı twitte ‘Erdoğan’ın propaganda makinesi ve yöneticilerinden birkaç tanesinin hesabı iftiralarından dolayı askıya alındı. Özgür dünyada yalan söylerseniz, canınız yanar. Her zaman, demokrasi ve İnsan hakları geçte olsa kazanır.’

Türkiye sansürü unuttu, özgürlüğe vurgu yaptı

Türkiye Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise “TASC’ın ve temsilcilerinin resmi hesaplarının askıya alınması kabul edilemez. Bu, tam da bu iletişim çağında sosyal medyanın rolünü itibarsızlaştıran ifade özgürlüğünün açık ihlalidir.” değerlendirmesinde bulundu.  Fakat Dış İşleri Bakanlığının unuttuğu bir konu var; yıllardır Türkiye’de, NBA Finalleri dahil Enes Kanter’in hiçbir maçı yayınlanmıyor. Bu sezon Boston Celtics, Doğu Finaline çıkınca sansür bambaşka bir boyuta taşınmış, maçlar yayınlanmasına rağmen Enes Kanter’in adı, sayı attığında bile telaffuz ettirilmemiş, Türkiye özgürlük konusunda tüm dünyada küçük duruma düşürülmüştü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder