22 Aralık 2020 Salı

Brezilya, Çinli Sinovac’ın Kovid-19 aşısının testlerini tamamladı

Çinli şirket Sinovac’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı CoronaVac’ın Brezilya’daki klinik deneyleri tamamlandı. Wall Street Journal, Çinli Sinovac şirketine ait aşının Brezilya’daki denemelerde başarılı olduğunu yazdı.

BOLD – Çin şirketi Sinovac’ın geliştirdiği koronavirüs aşısının Brezilya’daki faz 3 çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Wall Street Journal gazetesi, aşının etkili olması için gereken yüzde 50 sınırını aştığını; bunun da aşının kullanılması için yetkililere yeşil ışık yakılması anlamına geldiğini belirtti. Sinovac’ın geliştirdiği CoronaVac aşısı, Türkiye ve Endonezya’da da deneniyor. Brezilya, CoronaVac’ın klinik testlerini tamamlayan ilk ülke oldu.

Gazeteye konuşan Brezilyalı sağlık yetkilileri, “Herkes yüzde 90’nın üzerinde bir verimlilik oranı bekliyor. İlk faz denemelerden gelen sonuçlar çok iyi” dedi. Resmi sonuçlar ise çarşamba günü açıklanacak.

CoronaVac’ın Brezilya’da insanlar üzerindeki deneyleri, Brezilya’da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsünün iş birliğinde temmuz sonlarında başlamıştı. Ülkede 13 bin gönüllü üzerinde denenen aşı adayının deneyleri, beklenmedik bir yan etki nedeniyle 10 Kasım’da durdurulmuş ve 12 Kasım’da yeniden başlatılmıştı.

Sao Paulo eyaleti, başarılı olması durumunda 46 milyon dozluk aşı almanın yanı sıra Çinli ilaç şirketiyle aşının üretimi için gerekli teknolojinin Butantan Enstitüsüne aktarılması üzerine anlaştı.  BioNTech/Pfizer ve Moderna’nın aşısının etkililik oranı yaklaşık yüzde 95 olarak açıklanmıştı.

AB Komisyonu da BioNTech/Pfizer aşısını onayladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder