22 Aralık 2020 Salı

Piyasalar Merkez Bankası’nın yarınki faiz kararına odaklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yarın yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısına odaklanan ekonomistler, bankanın politika faizinde 150-200 baz puan artış yapmasını bekliyor.

BOLD – Yurtiçi piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) kararına odaklandı. Ekonomistler, bankanın politika faizinde 150-200 baz puan artış yapmasını bekliyor.

FAİZLERİN YÜZDE 17’YE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Goldman Sachs, TCMB’den 200 baz puan faiz artışı ile politika faizini yüzde 17’ye yükselteceğini öngörüyor. Önceki gün dolar karşısında yüzde 1’in hemen altında değer kaybederek gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en az değer kaybeden para birimi olan TL, gün içinde 7.7350 ile zirveyi gördükten sonra, dün en fazla 7.67’ye kadar çıktı.

GEÇEN TOPLANTIDA FAİZ, 475 BAZ PUAN ARTIRILDI

Reuters anketine göre, TCMB’nin yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sıkılaştırmaya devam ederek politika faizini 150 baz puan artırması bekleniyor. Bu artışla birlikte faizler yüzde 16.5’e yükselecek. Geçen ayki toplantıda politika faizi yüzde 10,25’ten yüzde 15’e yükseltilirken, tüm fonlamanın da bu faiz üzerinden yapılacağı belirtilmişti.

Saray Olay TV için Cavit Çağlar’a TMSF silahını kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder