22 Aralık 2020 Salı

Motosiklet sürücüsünü öldüren eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısına 18 yıl hapis talebi

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu öldüren ve ilk yargılamasında ceza almayan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz hakkında 18 yıl hapis cezası istendi.

BOLD – Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nun öldüğü olayla ilgili Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmaya başlandı.

17 Ağustos 2015 günü trafikte kendisiyle tartışıp sonrasında oturduğu siteye kadar takip eden ve elinde kurusıkı tabanca olan motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu 3 kurşunla öldüren emniyet müdürü Celal Yılmaz, olayın ardından tutuklanmıştı. Yılmaz, 8 gün sonra avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi. Yılmaz, Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19 Kasım 2015’te görülen ilk duruşmada tekrar tutuklandı. Yargılama sonunda mahkeme Celal Yılmaz hakkında “eylemi meşru müdafaa savunma sınırlarını mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşarak” gerçekleştirdiği gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Yılmaz, tahliye edildi. Sülüşoğlu’nun avukatı Halis Yıldırım dosyayı temyiz etti.

Yargıtay, ‘maktulün elinde silah olmasına rağmen sanığa yönelik silahlı fiili bir saldırısının bulunmadığını bu nedenle de meşru müdafaa koşullarının oluşmadığını’ belirterek kararı bozdu. Davayı yeniden görmeye başlayan Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi 2018 Aralık ayında sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Yılmaz 1,5 yıl sonra 2020 Temmuz ayında Antalya’da yakalanarak tutuklandı.

Hürriyet’in haberine göre, son duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, meşru müdafaa koşullarının gerçekleştiğinin kabul edilemeyeceğini belirterek, sanığın ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 12 yıl ile 18 yıl arası hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanığın savunma için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.

Ağabey Mecnun Sülüşoğlu, “Evet savcı mütalaasında sanık için ceza istedi. Bu dava yıllardır sürüyor. Nihayet biri çıkıp ‘suçludur’ dedi ve cezalandırılmasını istedi” dedi.

Eski diplomat aracındaki 100 kg eroinle yakalandı, “duyulmasın” diye talimat verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder