22 Aralık 2020 Salı

Prof. Dr. Orhan Kural koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Yaklaşık bir aydır koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında yaşamını yitirdi. Çevreci olarak tanınan Kural, çok sayıda ünlü isme sigaraya özendirdiği gerekçesiyle dava açmasıyla ünlenmişti. 

BOLD – Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. 30 Kasım’da hastanede tedavi görmeye başlayan Kural, 9 Aralık’tan bu yana yoğun bakım ünitesinden tedavi görüyordu.

DURUMU İYİYE GİDİYORDU

Kural’ın, Kasım ayı sonunda Kovid-19 testi pozitif çıkmış ve 30 Kasım tarihinde Sancaktepe Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde tedavisine başlanmıştı. Daha sonra durumu iyiye giden Kural, Instagram adresinden fotoğraf paylaşarak sağlık çalışanlarına teşekkür etmişti. Ancak durumu ağırlaşıp entübe durumda koronavirüse karşı diyaliz makinesine bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Kural, mücadelesinde yenik düşüp hayatını kaydetti. Dünyanın en ünlü gezginleri arasında sayılan Orhan Kural, çok sayıda ünlü isme sigaraya özendirdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN KONFERANSLAR VERDİ

1950 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kural, 1972’de İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. Mayıs 1973’te burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesi’nden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978’de ise “Doktor” unvanı aldı. İTÜ’de son dokuz yılı bölüm başkanı olmak üzere tam 44 yıl hizmet verdi. Kural, farklı ülkeleri tanıttığı 17 gezi kitabı ve Bu Kitap Başka adlı bir de anı kitabı hazırladı. Kural, Matematik kitabını 2004 yılında yayınladı. Türkiye’nin değişik yerlerinde ve yurt dışında 42 kişisel fotoğraf sergisi açtı. Ayrıca çevre bilincine odaklanan konferanslar verdi.

Saray Olay TV için Cavit Çağlar’a TMSF silahını kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder