26 Aralık 2020 Cumartesi

Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem

Elazığ sabah saatlerinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen deprem büyük paniğe sebep olurken, yapılan çalışmalarda ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadığı açıklandı.

BOLD – AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık olarak 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin, Diyarbakır ve Malatya’da da hissedildiği öğrenildi. Dün öğlen saatlerinde de merkez üssü Sivrice olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem Elazığ’ın dışında Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli’de de hissedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada ”Elazığ merkezde saat 09.37’de 5.3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. Diğer yandan Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise, ”Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimiz taramalarını sürdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardından uyarı şeklinde bir bilgi yoktu ama burası 24 Ocak’taki depremin ardından hareketli bir bölge. Devletimiz o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.” dedi.

KANDİLLİ 5.6 OLARAK AÇIKLADI

AFAD ve bakan Soylu’nun açıklamasına karşın Kandilli Rasathahanesi Elazığ merkezde meydana gelen depremin büyüklüğünü ise 5.6 olarak açıkladı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder