25 Aralık 2020 Cuma

Faiz artışı sonrası Ağbal’dan ‘düşük enflasyon’ açıklaması

Dün faizleri 200 baz puan artıran Merkez Bankası’nın faaliyetleri ve para politikası uygulamalarıyla ilgili konuşan TCMB Başkanı Naci Ağbal, düşük enflasyonu hedeflediklerini söyledi.

BOLD – Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacağını belirterek, para politikası kararlarının fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacağını kaydetti.

ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Merkez Bankası’nın faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında sunum yapan TCMB Başkanı Ağbal, düşük enflasyonu hedeflediklerini söyledi. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesi rejimini kararlı bir şekilde uygulayacağını belirten Ağbal, “Para politikası kararları fiyat istikrarı önceliği korunarak alınacak. Fiyat istikrarı ile istikrarlı ve hızlı büyüme arasındaki pozitif ilişki, ekonomideki öngörülebilirliğin sağlanmasıyla iş ve yatırım ortamının iyileşmesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

ENFLASYONA KARŞI SIKI PARA POLİTİKASI GEREKİYOR

Merkez bankalarının toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaptıklarını hatırlatan Ağbal, “Son çeyreğe ilişkin göstergeler, ekonomik faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir. Önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşuna kadar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

 

Bahçeli’nin Akşener ısrarı neden?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder