23 Aralık 2020 Çarşamba

Ermenistan’da Paşinyan’a istifa baskısı artıyor

Ermenistan’da Dağlık Karabağ ateşkes anlaşmasını imzalayan Başbakan Paşinyan’a istifa baskısı artıyor. Binlerce gösterici sokaklara dökülürken muhalifler hükümet binası önünde çadır kurdu ve süresiz protesto kararı aldı.

BOLD – Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalefet baskıyı artırıyor. Salı günü binlerce protestocu başkent Erivan’da düzenlenen gösterilere katılırken yüzlerce protestocu Cumhuriyet Meydanı’nda hükumet binasının dışında kamp kurdu.

Ermenistan bayraklarıyla protestolarına devam eden muhalifler, Paşinyan istifa etmeden çadırlardan ayrılmayacaklarını duyurdu.

Erivan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 25 bin protestocu, Rusya arabuluculuğunda Azerbaycan ile 9 Kasım’da imzalanan ve Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’da işgal ettiği topraklardan çekilme mecburiyetinde bırakan ateşkes nedeniyle Paşinyan’ı vatan hainliğiyle suçluyor.

GÖSTERİCİLER İLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ARBEDE

Süresiz protesto kararı alan muhalefetin eylemleri çerçevesinde aldığı genel grev kararı da uygulamaya girdi. Erivan’daki şehir metrosu çalışanlarının, Erivan Devlet Üniversitesi Sendikasının ve onlarca ticari işletmenin genel grev çağrısına uyarak greve katıldığı ifade ediliyor. Grevlere Paşinyan istifa edene kadar devam edileceği belirtiliyor.

Erivan’da sıkı güvenlik önlemi alan emniyet güçleri ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bir grup protestocu Erivan-Vanadzor yolunu iş makineleri ve araçlarla kapattı.

Başbakan Paşinyan ise istifa etme planının olmadığını söyleyerek “Başbakan olarak görevimi yerine getirmeye devam edeceğim” dedi.

PAŞİNYAN, TEPKİLER ÜZERİNE GEZİSİNİ YARIM BIRAKTI

Ülkenin değişik bölgelerine geziler düzenleyen Paşinyan, buralarda halkın sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Son olarak ülkenin güneyinde yer alan Sisian şehrini ziyaret eden Paşinyan, ölen Ermeni askerlerini anmak için gittiği Aziz Grigor kilisesinden papaz tarafından kovuldu.

Kilisede tokalaşmak için elini uzatan Paşinyan’ı papazın reddettiği ve el hareketiyle kiliseden kovduğu görüntüler, sosyal medya paylaşımlarına yansıdı. Paşinyan ayrıca protestocuların yolları kapatması nedeniyle bölgede yer alan Goris ve diğer şehirlere de alınmadı. Tepkilerden çekinen Paşinyan, gezisini yarım bırakarak Erivan’a dönmek zorunda kaldı.

Putin, eski devlet başkanlarına ömür boyu dokunulmazlık verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder