25 Aralık 2020 Cuma

İngiltere’de Kovid-19 vakalarındaki artış uzmanları endişelendirdi

İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu’nun (ONS) verilerine göre, ülke çapında her 85 kişiden biri koronavirüse yakalandı. Uzmanlar, salgındaki seviyeyle ilgili “endişe verici derecede yüksek” değerlendirmesi yaptı.

BOLD – İngiltere’de 18-25 Aralık haftasında 650 bin kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken bu sayı bir önceki hafta 570 bindi. Başkent Londra, yüzde 2’den fazla oranla en yüksek pozitif test oranına sahip.

Galler’de enfeksiyon seviyesi keskin bir artışla her 60 kişiden birisi koronavirüse yakalanmış durumda. Enfeksiyon seviyesi Kuzey İrlanda’da da yükselişte. İskoçya’da ise seviye düşerek 140 kişide bir koronavirüs vakası görülüyor.

İngiltere’de geçtiğimiz hafta yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yüzde 70 daha bulaşıcı bir türü tespit edilmiş ve birçok ülke İngiltere’ye seyahat yasakları açıklamıştı.

ALMANYA’DA MUTASYONA UĞRAMIŞ KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

İngiltere’de tespit edilen Kovid-19’un daha hızlı yayılan türüne Almanya’da da rastlandığı bildirildi.

Baden Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış türünün 20 Aralık’ta İngiltere’den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun Almanya’da bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

Açıklamada söz konusu kişiye ülkeye girişinde ve ertesi gün testler yapıldığı ve şu anda akrabalarının yanında karantinada bulunduğu aktarıldı.

ABD, İNGİLTERE’DEN GELENLERE TESTİ ZORUNLU KILACAK

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere’den yapılacak uçuşlarda negatif koronavirüs testi zorunluluğu getiriyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından alınan karara göre, yapılmış testlerin üzerinden 72 saat geçmemesi gerekiyor.

CDC, yolcuların uçuşlarından önce PCR ve antijen testlerini ibraz etmeleri gerektiğini söyledi.

Havalimanında yapılacak testler de geçerli olabilecek ancak test yaptırmayı reddeden yolcuların uçuşlarına izin verilmeyecek. CDC, kararın 28 Aralık Pazartesi günü itibarıyla geçerli olacağını duyurdu.

AŞI OLANLARIN SAYISI ABD’DE 1 MİLYONU İNGİLTERE’DE 600 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs aşısının yaygın uygulamasına geçen ABD ve İngiltere’de riskli gruplara yönelik aşı kampanyası hız kazanıyor.

ABD’De Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)’nin açıklamasına göre, ülkede koronavirüs aşısının ilk dozunu olanların sayısı bir milyon kişiyi geçti.

Ülkede ilk aşamada sağlık çalışanları, bakımevlerinde kalan yaşlılar ve üst düzey hükümet yetkilileri aşılanıyor.

Görevi Ocak ayı sonunda devredecek olan Trump yönetimi, Pfizer şirketiyle 2 milyar dolarlık yeni bir anlaşma daha imzalayarak 100 milyon doz daha aşı siparişi verildiğini açıkladı.

İngiltere’de ise BioNTech/Pfizer aşısının ilk dozunu alan kişi sayısı 600 bini geçti.

İngiltere Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 8 Aralık ile 20 Aralık tarihleri arasını kapsayan verilerde 616 bin 933 kişinin ilk aşı dozunu aldığı gösterildi.

Aşıyı olanların 56 bini İskoçya’da, 22 bini Galler’de, 16 bini ise Kuzey İrlanda’da bulunuyor. Ülke genelinde toplam 500’ü aşkın merkezde aşı uygulaması devam ediyor.

İngiltere’de 2. mutasyon paniği: İlkinden daha endişe verici

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder