23 Aralık 2020 Çarşamba

Putin, eski devlet başkanlarına ömür boyu dokunulmazlık verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Rus devlet başkanlarını cezai soruşturmadan muaf tutan yasayı imzaladı. Yasayla ayrıca eski devlet başkanlarına Kremlin’den ayrıldıktan sonra Federasyon Konseyi’nde ömür boyu senatör olma hakkı da veriyor.

BOLD – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, onayladığı yeni yasa aile eski devlet başkanlarına ömür boyu dokunulmazlık hakkı sağladı. Rusya’da eski cumhurbaşkanları, zaten görevdeyken işlenen suçlar nedeniyle başlatılan olası bir kovuşturmada dokunulmazlık hakkına sahipti. Onaylanan yasa ile birlikte eski bir başkanın dokunulmazlığının kaldırılması da zorlaştırılmış oldu.

Devlet başkanlarının Rusya’nın üst meclisi olan Federasyon Konseyi’ne 30 kadar senatör atamasına izin veren yasa, Putin’in bu yıl Rusya’nın siyasi sisteminde başlattığı köklü reformlar kapsamında gündeme geldi.

Dokunulmazlık, sadece vatana ihanet ve diğer ciddi suçlar için kaldırılabilecek ve bunun için de Anayasa Mahkemesi’nin onayı ile Duma ve Parlamentonun üst kanadı Rusya Federasyonu Konseyi üyelerinin üçte ikisinin desteği gerekecek.

Rusya’da referandumla kabul edilen anayasa değişikliği ile görev süresi 2024 yılında bitecek olan Putin’in iki kere daha 6’şar yıllığına devlet başkanı seçilmesinin önü açılmıştı.

Azerbaycan, Karabağ savaşındaki şehit sayısını güncelledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder