23 Aralık 2020 Çarşamba

Erdoğan’dan AİHM’nin Demirtaş kararını tanımama sinyali: Bu adımlar siyasidir, çifte standarttır

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararını ‘siyasi’ olarak niteledi. “Bizim mahkemelerimizin yerine geçerek karar veremez. Mahkemelerimizce bu karar değerlendirilir. Bu adımlar siyasidir. Çifte standarttır, iki yüzlülüktür” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis’teki grup toplantısında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili AİHM’nin verdiği ihlal kararına tepki gösterdi.

“EY AİHM…”

Erdoğan, şunları söyledi: “AİHM’in Selahattin hakkındaki kararına da değinmek istiyorum. Bizim mahkemelerimizin yerine geçerek karar veremez. Mahkemelerimizce bu karar değerlendirilir. AİHM kararı iç hukuk yolları tükenmeden almıştır. Bu adımlar siyasidir. Bunun da gerekçesini biliyoruz. Resmen çifte standarttır, iki yüzlülüktür. Kobani’nin katili budur, Diyarbakır’da 53 gencimizin katili budur. Ey AİHM sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz. Aynı mahkemenin FETÖ davaları için takınacağı tavır da belli olmaya başladı.”

“YERLİ VE MİLLİ MUHALEFETİ ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, şöyle konuştu: Dün çıktı ülkemize yurt dışı ve yurt içinden kaynak kazandırmak için zaman zaman başvurduğumuz ‘Varlık Barışı’ uygulamasını, uyuşturucu, fuhuş, organ ticaretiyle irtibatlandıracak kadar alçaldı ve düştü. Bunun adı, o zatın kendi meşrebinde dahi, düşkünlüktür. İşte bu kendi ülkesine ve halkına husumeti, siyasetinin merkezine oturtan zihniyeti, ona sufle verenlerle birlikte tarihe gömmek hep birlikte boynumuzun borcudur. Her şey gibi muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır. Cumhur İttifakı’yla birlikte önce 2023, ardından da çok daha güçlü şekilde yoluna devam ettirmekte kararlıyız. Bu hedefe ulaşana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yoktur.”

“ABD İLE YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUZ”

Erdoğan, Joe Biden’in başkanlığa seçilmesi sonrası ABD ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Yeni yılda ABD ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmayı istiyoruz. ABD’nin yeni başkanı Biden’ın Türkiye-ABD ilişkilerine gereken ilgiyi göstereceğine inanıyorum. Bize bir adım gelene biz koşarak gittik. Bugün de aynı iyimserliği muhafaza ediyoruz” dedi.

Tanrıkulu: ‘Mütedeyyin kadınlara’ çıplak aramanın en ağırı yapılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder