26 Aralık 2020 Cumartesi

CHP’li belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 TL olacak

CHP’li Adana ve Ankara büyükşehir belediyeleri yeni yılda uygulayacakları asgari ücreti açıkladı. öncesi belediye personeli için asgari ücreti belirledi. Her iki belediyede de 2021 yılında belediye çalışanlarının maaşının en az 3 bin 100 TL olacağı açıklandı.

BOLD – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2021 yılı itibariyle belediye personeli maaşının en az 3 bin 100 TL olacağını açıkladı. Belediye çalışanlarının kalan alacaklarını ödeyeceklerini ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da en az ücretin 3 bin 100 TL olacağını belirtti.

ANKARA’DA ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 TL OLACAK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin vergiden muaf olarak 3 bin 100 lira olmalı açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile 2021 yılında belediye çalışanlarının maaşının en az 3 bin 100 TL olacağını açıkladı. Yavaş “Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ADANA’DA KALAN ALACAKLAR DA ÖDENECEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldığı canlı yayında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük ücretin 3 bin 100 lira olacağını açıkladı. Karalar, “Ülkemizde asgari ücret 3 bin 100 liranın altında açıklansa dahi, Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki en düşük işçi maaşı 3 bin 100 lira olacaktır” dedi. Çalışanların geçmiş dönemden kalan maaşlarını ödediklerini belirten Karalar, “2019 başından 2020’ye kadarki ikramiye, mesai, yolluk, yolluk, bayram parası alacaklarının tamamını ödeyeceğiz” dedi.

Tutsak çocukların hikayesi ‘Aperture’ şimdi Youtube’da

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder