16 Ekim 2019 Çarşamba

2020 Avrupa Şampiyonasına 6 ülke bileti garantiledi

Avrupa şampiyonası elemelerinde son iki maça girilirken 6 ülke finallerde oynama hakkını elde etti. 24 takımın mücadele edeceği şampiyonaya katılmak için 18 boş koltuk var.

BOLD – EURO 2020’ye katılacak takımlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. 8. maçlar sonunda Belçika, İtalya, Polonya, Rusya, Ukrayna ve İspanya EURO 2020’ye katılma hakkı elde etti.

Dün gece oynanan maçlarda F Grubu’nda İsveç, konuk ettiği İspanya ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin golünü 50. dakikada Marcus Berg, İspanya’nın golünü ise 90+2. dakikada Rodrigo kaydetti. İspanya, aldığı puanla EURO 2020’ye katılmayı garantiledi. Daha önce EURO 2020’ye katılmayı garantileyen İtalya ise deplasmanda Lihtenştayn’ı 5-0 yendi.

UKRAYNA PORTEKİZ’İ YENDİ BİLETİNİ ALDI

Rusya, deplasmanda Güney Kıbrıs’ı 5-0 mağlup ederek I Grubu’nda finallere kalmayı garantileyen 2. takım oldu. Bu grupta Belçika’dan daha önce finallere gitme biletini almıştı. G Grubu’nda ise Kuzey Makedonya’yı 2-0 mağlup eden Polonya’da finallere yer alma hakkını elde eden diğer ülke oldu. Ukrayna evinde Portekiz’i 2-1 yenerek 19 puana ulaştı ve final biletini alan bir diğer ülke oldu.

İLK 2’YE GİRENLER DİREKT KATILIYOR

24 takımın mücadele edeceği turnuvada, ev sahibi kontenjanından hiçbir takım finallere gelemeyecek. EURO 2020’de 20 takım 10 eleme grubunu ilk iki sırada bitiren takımlardan oluşacak. Kalan 4 takım ise UEFA Uluslar Ligi’nde alınan derecelere göre oynanacak play-off maçlarıyla belirlenecek.

Farklı bir sisteme sahne olacak olan EURO 2020, 12 ülkenin ortak ev sahipliğinde gerçekleşecek. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeler şöyle: İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya, Romanya. Organizasyonun finali İngiltere’de gerçekleşecek. EURO 2020 Finali, 12 Temmuz’da Wembley Stadı’nda oynanacak.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder