17 Ekim 2019 Perşembe

Ünlü edebiyatçı yoğun bakımda

Geçtiğimiz ağustos ayında üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil, tekrar yoğun bakıma alındı.

BOLD- 85 yaşındaki ünlü edebiyatçının dün öğlen saatlerinde tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde kalbinin durdu öğrenildi. Yapılan müdahale ile yeniden hayata dönen Pakdil yoğun bakıma kaldırıldı.

Fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda Pakdil’in hemşehrisi olan Necip Evlice sosyal medya hesabından hastane fotoğrafı paylaşarak Pakdil’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Evlice, “Bugün, güne çok iyi başlamıştık. Üstad daha iyiydi ve konuşmaya başlamıştı. Bir haftadır duymadığımız sesi gayet iyi çıkıyordu. Hatta zaman zaman arayanlarla bizzat telefonla konuştu, espriler yaptı. Doktorlar, hafta sonunu evde geçirebileceğimizi söylediler. Öğleye kadar ziyaretçilerimiz de geldi ve onlarla da gayet iyi ve güzel sohbetler etti. Saat 13.00 civarında, başlayan aşırı öksürük hali, önce nefes, sonra kalp durmasına sebep olmuş, hastane ortamında olduğumuz için hızlı bir biçimde müdahale edilmiş, kalbi çalıştırılmış ve yoğun bakıma alınmıştır. Yoğun bakım ünitesindeki tedaviler devam etmektedir. Akşam saatlerine kadar uyanması mümkün olmamıştır.” dedi. 

Bugün tomografi çekilerek beynin durumunun değerlendirileceğini ifade eden Evlice, Pakdil’in okurlarından dua istedi. 

Nuri Pakdil, Necip Evlice, Ankara Şehir Hastanesi, 16 Ekim 2019.

1934’te Kahramanmaraş’ta doğan Nuri Pakdil, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Şiir ve deneme türündeki ilk çalışmalarını Kahramanmaraş’ta Demokrasiye Hizmet gazetesinde yayımladı. 1954-1955 senesinde henüz lisedeyken Hamle isimli dergisini çıkardı. 1964’te İstanbul’da, bir haftalık dergide sanat sayfaları düzenledi. 1969 Şubat ayında Edebiyat Dergisi’ni, 1972’de de Edebiyat Dergisi Yayınları’nı kurdu. 1988’de yayın hayatına ara veren Edebiyat Dergisi Yayınları Edebiyat Dergisi Yayınları 1972-1984 yılları arasında 18’i Nuri Pakdil imzasını taşıyan toplam 45 kitap yayımlandı. 1988’de yayınlarına ara veren yayınevi 1972-1984 yılları arasında 18’i Nuri Pakdil imzasını taşıyan toplam 45 kitap yayımlandı. Kasım 2014’te Necip Fazıl Saygı Ödülü verilen Pakdil, aynı yıl yaptığı bir açıklamada “muhafazakar değilim devrimciyim” dedi.

Kitaplarından bazıları; Harikalar Tablosu, Bir Yazarın Notları II, Edebiyat Kulesi, Ahid Kulesi , Kalem Kalesi, Osmanlı Simitçiler Kasîdesi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder