18 Ekim 2019 Cuma

Üç HDP’li Belediye Başkanı daha tutuklanıp yerlerine kayyum atandı

HDP’nin seçimle kazandığı belediye başkanlıkları, polis operasyonlarıyla geri alınıyor. Hakkari, Nusaybin ve Yüksekova Belediye Başkanları tutuklandı, yerlerine kayyum atandı.

BOLD – HDP’li Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut’un tutuklanmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar kayyum olarak atandı. Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman’ın tutuklanmasının ardından ise Hakkari Valisi İdris Akbıyık kayyum olarak atandı.

Semire Nergiz ve Ferhat Kut, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 15 Ekim günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınmış, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tutuklama kararının gerekçesi belediye eş başkanlarının “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” kampanyasına katılmaları ve gizli tanık ifadelerine dayandırıldı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları İrfan Sarı ve Remziye Yaşar da dün çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamaları ile tutuklandı.

Eş başkanları tutuklanan Yüksekova Belediyesine İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu Ankara Kalesi’nden düşerek hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder