18 Ekim 2019 Cuma

Türkiye’de 43.5 milyon kişi WhatsApp kullanıyor

Türkiye’deki net kullanıcı sayısı ilk kez açıklanan WhatsApp’ın 43 milyon 464 bin kişi ile ülkede en fazla kullanılan uygulama olduğu bildirildi.

BOLD – İnternet ölçüm ve araştırmaları merkezi Gemius Türkiye, en güncel verilere göre Facebook’un sahibi olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında önemli detaylar paylaştı.

Türkiye’de en çok kullanıcıya erişen uygulamaların analiz edildiği rapora göre lider WhatsApp oldu.

Listenin geri kalanı önümüzdeki hafta İstanbul’da düzenlenecek Webrazzi Summit 2019’da açıklanacak. Şu an için net bilgiler yalnızca WhatsApp ile sınırlı.

Türkiye’deki mobil kullanıcıların yüzde 87.1’i WhatsApp’ı aktif olarak kullanıyor. Asıl konu ise bu kullanıcıların oranı değil, sayısı. WhatsApp’ın Türkiye’deki kullanıcı sayısı 43 milyon 464 bin!

Facebook ve WhatsApp gruplarında en çok siyaset konuşanlar Türkler

Bu sayı sadece tekil kullanıcıları ifade ediyor ve Eylül 2019 verilerine dayanıyor.

Facebook, kullanıcı sayısını herhangi bir olağanüstü durum gerçekleşmedikçe net rakamlarla ifade etmeyi sevmiyor. Bu nedenle Gemius gibi internet ajanslarının verileri pazar için büyük önem taşıyor.

Gemius’un geliştirdiği mobil uygulama reyting yazılımı sayesinde, şirketin Polonya’daki merkezinde veriler bir süredir yakından takip ediliyor.

Eylül ayından itibaren söz konusu veri işleme yöntemleri Türkiye için de kullanılmaya başlandı. Türkiye’deki internet kullanıcılarının sosyo-demografisini baz alan firma verileri sürekli olarak güncel tutuyor.

Yüzünüzün robotlarda kullanılması izin verirseniz 750.000 TL kazanabilirsiniz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder