16 Ekim 2019 Çarşamba

Netflix Elif Şafak romanını dizi yapacak

Netflix, The Frankfurter Buchmesse kitap fuarında yaptığı açıklamayla 2019 Man Booker ödül adaylarından Elif Şafak’ın “Aşk” romanının görsel yayın haklarını aldığını duyurdu.

BOLD– İlk olarak 2009 yılında yayınlanan Aşk aylarca en çok satan kitaplar listesinin üst sıralarında kalmış ve o tarihte 38 yaşında olan Şafak’ı zirveye taşımıştı.

KAPAĞI VE REKLAM STRATEJİSİ TARTIŞILMIŞTI

Aşk, Elif Şafak’ın 1994’te başlayan yazarlık serüveninin 10. durağı. Daha önce “Baba ve Piç” (2006) gibi çarpıcı ve sansasyonel bir hikayeyle dikkatleri Şafak “Aşk”la birlikte küresel olarak tanınan bir yazar haline geldi. Ancak, Aşk’ın pembe kapağı ve yazarın kitapla birlikte çekilmiş fotoğraflarını içeren tanıtım posterleri o dönemde çok konuşuldu.

“Eserin ikinci planda bırakılıp yazarın pop star gibi öne çıkarıldığı” eleştirileri yapılsa da Elif Şafak ve yayıncısı Doğan Kitap bu tanıtım stratejisini diğer kitaplarında da sürdürdü. Hatta 2011’de basılan “İskender”in kapağında yazarın erkek kıyafetleriyle çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

2016’da “Havva’nın Üç Kızı”nı yazan Elif Şafak 2019’da yayınladığı “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” ile Man Booker adayları arasında yer alsa da ödül Margaret Atwood ve Bernardine Evaristo ikilisinin oldu.

İskender’in kapağı ve Elif Şafak’ın pozları çok konuşulmuştu

AŞK ROMANININ KONUSU

Aşk, evli ve üç çocuklu Ella Rubinstein’ın hayatında her şey yolunda gitmesine rağmen içinde büyüyen ve anlamlandırmadığı boşluğu sorgulamasıyla başlayan bir öykü. Anlam arayışı sırasında Mevlânâ Celâleddin Rûmî, onun yoldaşı Şems-i Tebrîzî, aşkın ve hayatın 40 kuralı ile ilgili bir yazı okuması Ella’yı hem fiziksel hem ruhsal bir yolculuğa çıkarır.

Elif Şafak, Ella’nın yolculuğunu anlatırken hemen her romanında uyguladığı “paralel öyküler” tekniğini kullanıyor. Okuyucu bir yandan Ella ile seyahat ederken bir yandan da Mevlana ve Şems arasındaki sıra dışı dostluğa şahitlik ediyor. Fonda ise Moğol işgali altındaki emniyetsiz, yozlaşmış ve sert Anadolu toprakları…

PROJENİN DETAYLARI HENÜZ AÇIKLANMADI

Netflix, projeyle ilgili olarak henüz başka bir açıklamada bulunmadı. Dizi(belki de film) sadece Ella’nın öyküsüne mi odaklanacak yoksa kitapta olduğu gibi Mevlana ve Şems hikayesine de yer verilecek mi merak ediliyor. Bir diğer merak konusu ise projede yerli oyuncuların yer alıp almayacağı. Netflix’ten yeni bir açıklama gelene kadar bu sorular artabilir gibi görünüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder