17 Ekim 2019 Perşembe

İki gündür Amerika’yı sallayan Enes, Fahrettin Altun’u çıldırttı

Twitter’ın CEO’su Enes Kanter’e destek verdi, Massachusetts Eyaleti Meclisi’nde konuştu ayakta alkışlandı, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Altun “terörist” diye cinnet geçirdi.

BOLD – Enes Kanter’in 300 binden fazla beğeni alan tweetine Twitter Ceo’su destek verince Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Kanter’i açıkça terörist ilan etti. O sıralarda Enes Kanter, Massachusetts Eyaleti Temsilciler Meclisi’nde ayakta alkışlanan bir konuşma yapıyordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NBA yıldızı Enes Kanter’i terörist ilan etti. Altun’un suçlaması Kanter’in 300 binden fazla beğeni alan tweetine, Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in verdiği destek sonrası geldi.

Enes Kanter’in ‘Özgürlük Bedava Değildir’ cümlesiyle biten ve sosyal medyayı sallayan twitinin yankıları artarak devam ediyor. 300 bin beğeniye ulaşan mesajı en son twitter ceo’su Jack Dorsey retweet etmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Enes Kanter için ‘terörist’ ifadesini kullandı. Hakkında hiç bir mahkeme kararı olmamasına rağmen, bir NBA yıldızını ‘terörist’ olarak suçlamayı, Fahrettin Altun’un demokratik ülkelerde nasıl izah edeceği ise merak konusu oldu.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey

Olaylar Houston Rockets Genel Menejeri Daryl Morey’in Hong Kong yanlısı bir tweetiyle başlamış, NBA Yıldızı LeBron James, maç sonu röportajında Morey’i suçlayıcı bir konuşma yapmıştı. İfade özgürlüğünü hedef alan bu açıklanmasına en sert tepkilerden birisini Enes Kanter vermişti. Sosyal Medya hesabından isim vermeden ‘wow ahbap, şok oldum ve iğrenme emojisi’ni twitleyen Türk yıldız, en son özgürlük için ödediği bedelleri sıralamış ve mesajını ‘Özgürlük Bedava Değildir’ diye bitirmişti. Bu twit, kısa sürede dünyanın dört bir tarafındaki özgürlüğe değer veren yüzbinlerce kişi tarafından rt edilmiş ve beğenilmişti.

TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDE KONUŞTU

Erdoğan Rejimi tarafından terörist olarak suçlanmasına ve hedef gösterilmesine rağmen Enes Kanter tüm dünyada giderek yıldızlaşıyor. Başarılı sporcu Massachusetts Eyaleti temsilciler meclisinde ayakta alkışlarla karşılandı ve kürsüden vekillere hitap etti. Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve yaşanan mağduriyetleri dile getirdiği konuşması büyük bir ilgiyle dinlendi. NBA yıldızını, konuşmasının bitiminde vekiller uzun bir süre ayakta alkışladılar ve sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Amerikalı Federal Senatör Ed Markey’de attığı Twit ile Enes Kanter’e destek verdi;

“Enes Kanter, ölüm tehditleri dahil büyük şahsi risklere rağmen, Türkiye’deki zalimliğe/otoriter rejime karşı susmadı. Bu cesarettir. Kendisinin ifade özgürlüğünü savunmak için, elimden gelen ne varsa yapacağım.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder