19 Ekim 2019 Cumartesi

Erdoğan Afrikalı dini liderleri topladı

Afrikalı dini liderlere seslenen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak ümmet bilincini daima gözeteceğiz. Aramızda çizilen yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirlemeyemez” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi’ne katıldı. Batılı medya kuruluşlarının İslam terörüne yaklaşımını eleştiren Erdoğan, “Onlar ne yaparsa yapsın İslam güneşinin balçıkla sıvanamayacağına kalbimizle iman ediyoruz” dedi.

SÖMÜRGECİLİK YENİ YÖNTEMLERLE SÜRÜYOR

Afrika ülkelerindeki sömürgeciliğe dikkati çeken Erdoğan, “Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. Bugün bize hak hukuk dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak vardır” dedi. Erdoğan bittiği iddia edilen sömürgeciliğin yeni yöntemler kullanılarak devam ettirildiğini kaydetti.

AFRİKA’DA İŞBİRLİĞİ YAPILMAMIŞ DEVLET BIRAKMIYORUZ

Afrika ülkeleri ile ilişkileri geliştirdiklerini belirten Erdoğan, “İnancımızdan, değerlerimizden ve kıtadaki eşsiz tarihimizden aldığımız bu ilhamla Türkiye olarak Afrika’da iş birliği yapılmamış devlet, kapısı çalınmamış dost bırakmıyoruz. Uluslararası platformlarda kendimizinkini ne kadar önemsiyorsak Afrikalı kardeşlerimizin hukukunu da o kadar savunuyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir diyerek adaletsizliklere karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

YAPAY SINIRLAR UFKUMUZU BELİRLEYEMEZ

Emperyalistlerin Müslümanları bölmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Biz birbirimizi etnik kimliğinden, kabilesinden dolayı değil sadece ve sadece Allah’ın rızası için seveceğiz. Müslümanlar olarak ümmet bilincini daima gözeteceğiz. Aramızda çizilen yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirlemeyemez” dedi.

“REİS” DEYİP ERDOĞAN’IN BOYNUNA SARILDI

Toplantı sonrası Komor Adaları’nın bir parçası olan Mayotte’den gelen Younoussa Abaine isimli katılımcı Erdoğan’a “Reis” diye seslenerek sarılmak istedi. Güvenlik bandını aşarak Cumhurbaşkanına sarılmayı başaran Abaine’ye Erdoğan, “Maşallah, çok kuvvetlisin, biliyorum” diyerek karşılık verdi.

 

Devlet Bahçeli’nin linç timleri tekrar sahnede!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder