18 Ekim 2019 Cuma

Yüzünüzün robotlarda kullanılması izin verirseniz 750.000 TL kazanabilirsiniz

Robotlarında kullanmak için “yüz” arayan ismi açıklanmayan bir şirket, yüzünün robotlarda kullanılmasına izin verecek bir kişiye 128.000 dolar (Yaklaşık 750.000 TL) ödeme yapacak.

BOLD – İsmi açıklanmayan bir şirket, yüzünü geliştirdiği robotlarda kullanacağı bir kişiye 128.000 dolar ödeyecek.

Şirket, söz konusu kişinin yüzünü, yaşlı insanlar için “sanal arkadaş” olarak hizmet edecek olan insansı robotlarda kullanacak. Bu nedenle “kibar ve arkadaş canlısı” bir yüze sahip biri aranıyor.

Bu proje için 5 yıldır çalışan ve geliştirmelerine devam eden şirket, gelecek yıl “dünya çapında robotların potansiyel olarak binlerce versiyonunu” üretmek için hazırlık yapıyor.

Robot projesinde aranan yüz şekli için verilen ilanda başka bir detay yok. İlan aracı bir şirket tarafından verildi. Başvuranlar, şirketin veya tasarımcının adını şu aşamada bilemeyecek.

“DAHA FAZLA BİLGİ, BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇEN ADAYLARA VERİLECEK”

Projeyi geliştirmeye yardımcı olan Londra merkezli bir mühendislik firması Geomiq, projenin bir sonraki aşamasına geçecek adaylara daha fazla bilgi verileceğini belirtiyor.

Elektronik deri üretildi: Robotlar acının ne olduğunu anlayacak

Geomiq tarafından yayınlanan bir blog yazısında, “Projenin detayları tasarımcı ve yatırımcılarıyla yaptığımız gizlilik sözleşmesi nedeniyle sınırlı. Anonimlik ihtiyacı projenin ‘gizli’ niteliğinden kaynaklanıyor. Robot yakında halka açık bir şekilde hazır olacak” denildi.

Anonim şirketin ilanı hakkında sosyal medya ağlarında konuşmaya devam eden insanlar telif hakkı konusunda tedirgin.

Projenin detayları bilinmediğinden şirketin neden sahte yüzler yaratmak için Generative Adversarial Network (GAN) teknolojisini kullanmadığı merak ediliyor.

GAN teknolojisi hala gelişme aşamasında olmasına rağmen gerçekçi sahte yüzler yaratmak için işe yarar durumda.

Dünyanın en hızlı karıncası ne kadar hıza ulaşabiliyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder