16 Ekim 2019 Çarşamba

Sosyal medya isyan etti: ‘Savaş muhabirliğinde nereden nereye…’

TSK’nın Barış Pınarı Harekatını sınırdan takip eden A Haber muhabirinin düzmece haberinin ardından sosyal medyada Mithat Bereket’in savaş muhabirliği videoları dolaşıma girdi.

BOLD- A Haber muhabirinin sınırdaki düzmece haberinin ardından sosyal medyada Mithat Bereket videoları dolaşıma girdi. Ünlü bir savaş muhabiri Mithat Bereket, 20 yıldan fazla, Bosna, Halepçe, Kosova, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Filistin bölgelerinde, sıcak savaş ortamında muhabirlik yaptı. Türkiye çevresindeki, özellikle Ortadoğu’daki çatışmaları yıllarca Mithat Bereket’ten öğrendi. A Haber’in savaş muhabirleri skandalının ardından sosyal medyada, Bereket’in Ortadoğulu bir asker tarafından kafasına silah dayanmasına rağmen gazeteciliği bırakmadığı görüntüler en çok paylaşılan videolardan oldu.

BEREKETE ÖVGÜ, A HABER’E TEPKİ

Barış Pınarı Harekatı sırasında sınır bölgesinden yayın yapan A Haber muhabirinin ‘Kurşunlar vızır vızır üzerimizden geçiyor’ diyerek yaptığı düzmece haberi, aynı yerden yayın yapan TRT kameralarına yansımıştı. Daha sonra ortaya çıkan bir fotoğrafta ise, bölgenin tamamen güvenli olduğu, hatta A Haber muhabirini çeken kameramanın da kasksız, yeleksiz, ayakta çekim yaptığı görülüyordu. Sosyal medya kullanıcıları, A Haber’in savaş muhabirleri ile Mithat Bereketi karşılaştırdı. Yapılan yorumlarda, savaş muhabirliği mumla aranan Bereket’e övgü, düzmece haber yapan A Haber muhabirlerine ise tepki var.

Mehmet Ali Birand’ın 32. gün programının efsane kadrosunda yer alan Mithat Bereket Kadir Has Üniversitesinde gazetecilik dersi veriyor.

A Haberin yalan haberinde ikinci perde: ‘Muhabirinki can da kameramanınki patlıcan mı?’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder