18 Ekim 2019 Cuma

4’ü yerli 7 yeni film vizyonda

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta 4’ü yerli 7 yeni film vizyona girdi.

BOLD– Cem Yılmaz’ın gösterimi Mars Group’la yaşanan kriz sonucu ertelenen film(ler)i Karakomik Filmleri bu hafta nihayet gösterime girdi. Haftanın dikkat çeken yapımı ise Mehmet Akif Büyükatalay’ın Berlin’den ödülle dönen filmi “Oray”… İşte 18 Ekim haftasında gösterime giren filmler…

ORAY

Mehmet Akif Büyükatalay’ın 69. Berlin Fİlm Festivali’nde “En İyi İlk Film” ödülüne layık görülen filmi “Oray” gündemden hiç düşmeyecek olan göçmenlik meselesine eğiliyor. Gençlik yılları hapiste geçtikten sonra eşi Burcu’yla yeni bir yaşam kurmak isteyen Oray, öfkeli bir anında “Boş ol!” diyerek karısını İslama göre boşar. Sonrasında gelişen olaylar ikisi için de sarsıcı olacaktır.

KARAKOMİK FİLMLER

Cem Yılmaz “orta metraj” denebilecek iki ayrı hikayeyle seyirci karşısında. Kaçamak, tatile çıkan 4 erkeğin başından geçenleri anlatırken, baştan sona arabalı vapurda geçen 2 Arada, Ayzek adında bir adamın yaşamını yansıtıyor. Ön gösterimlerden sonra eleştirmenlerin eski fimlerine gçre çok da beğenmediği yapım(lar)da Cem Yılmaz’a artık alışageldiğimiz üzere Ozan Güven ile Zafer Algöz’ün yanı sıra Cem Davran eşlik ediyor.

MALEFİZ: KÖTÜLÜĞÜN GÜCÜ

Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Juno Temple, Ed Skrein, Chiwetel Ejiofor, Lesley Manville ve Sam Riley gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken filmde, aşkta uğradığı ihanet sonucu kötücül bir varlığa dönüşen Malefiz(Angelina Jolie) gözü gibi koruduğu Aurora (Elle Faning) aşık olunca onu bu felaketten (!) korumak için sınır tanımaz kötülüğünü bir kez daha serbest bırakıyor.

VİKİNG KUŞATMASI

İngiltere yapımı filmde kadınlardan oluşan bir çete ile kaçak bir Viking grubu aralarındaki güvensizliğe rağmen tehlikeli ve doğaüstü bir düşmana karşı işbirliği yapmak zorunda kalıyor. Robert Rodriguez imzalı “Karanlıktan Şafağa”nın ucuz bir versiyonu…

VAHŞET OTELİ

“Gerçek olaylardan esinlenilmiştir.” başlığıyla sunulan -zaten hep öyledir- Vahşet Oteli, korku sevenler için iyi bir seçenek. Bebek bekleyen bir çiftin hafta sonu tatili için gittikleri kırsalda yaşadığı dehşet verici olayların anlatıldığı filmde Suzanne Clément, Allan Hawco, Shelley Thompson ve Géza Kovács rol alıyor.

KARIŞMA BENDE

Sosyal medya fenomeni olmayı kafaya takan Sefa’nın başına bir kız için gittiği İzmir’de hiç beklemediği bir sürü olayın gelmesinin anlatıldığı filmi Kamil Çetin yönetiyor.

EN UZUN GECE: FIRTINA MURAT

Çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen Türkiye’de bir türlü birinci sınıf bir projede yer alamayan Orhan Kılıç’ın yazıp yönettiği polisiye aksiyon filminde Fırtına lakaplı polis Murat’ın organ kaçakçıları ve insan tacirleri ile mücadelesi anlatılıyor. Filmde Orhan Kılıç’ın yanı sıra Eda Erol, Cem Kılıç, Murat Aydın, Gamze Dar, Mustafa Yılmaz, Ece Müderrisoğlu, Ayça Denker, Umut Özkan gibi isimler yer alıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder